Pot fi amortizate plecările de la Viitorul? Echipa lui Lupuț a fixat primele amicale

1040

Viitorul Târgu Jiu este aproape de a realiza primele transferuri. Trupa gorjeană și-a fixat un obiectiv ambițios și în acest an, clasarea în primele șase formații. Totuși, pierderile importante din această vară ar putea cântări decisiv în economia viitorului campionat. Team-manager-ul echipei, Gabriel Răscol, este încrezător că Viitorul poate avea un lot competitiv, iar antrenorul Cristian Lupuț a demonstrat, în opinia oficialului gorjean, că știe să lucreze cu tinerii jucători. ,,Au plecat jucători importanți de la clubul nostru, încercăm să aducem alți jucători la fel de importanți ca Dragu, Cioiu, Paraschiv, Buia. Sunt jucători care și-au adus aportul la jocul nostru. Suntem într-o perioada de căutări, ne contactează o grămadă de jucători care vor să vină la Viitorul și suntem în discuții avansate cu trei-patru fotbaliști. Sunt sportivi care au cochetat și cu echipe de Liga 1 și Liga 2 din România. Să știți că vom face o echipă la fel de competitivă ca în sezonul trecut. Obiectivul va fi să prindem play-off-ul. Am încredere în lotul pe care îl vom forma și în antrenorul Cristi Lupuț. El a format în proporție de 80% și lotul din sezonul trecut. Și anul acesta ne vom baza pe jucători tineri și foarte tineri”, a declarat Răscol la Radio Infinit. Pentru Viitorul va urma o dublă amicală cu CSM Slatina, formație care a retrogradat în eșalonul terț. În luna iulie, echipa va pleca într-un cantonament în Bulgaria. ,,Ne pregătim pe terenul trei din incinta Municipalului, iar sâmbătă o să avem un joc amical la Slatina. Săptămâna viitoare, ei se întorc la Târgu-Jiu ca oaspeți. După data de 4 iulie, pentru o perioada de 10 zile, o să plecăm în cantonament cu echipa. Vom pleca în afara țării, în Bulgaria, unde vom avea și trei partide amicale”, a precizat Răscol.

A plecat și Andriucă
Viitorul Târgu Jiu nu a pierdut numai jucători în această vară. Șeful Centrului de Copii și Juniori, Constantin Andriucă, și-a dat demisia. Fostul pandur a declarat că avea o viziune diferită față de conducerea clubului. ,,Când mi s-a propus să mă duc la Viitorul m-am dus cu deschidere, cu altă viziune, am vrut să fac mult mai multe, dar mi-am dat seama că nu se poate. Săptămâna trecută, mi-am dat seama că mai bine mă concentrez pe asociația mea și am decis să-mi dau demisia.
Nu am avut o discuție cu conducerea, dar 99% nu cred că o să fiu înduplecat să rămân, pentru că sunt hotărât”, a spus Andriucă. Andriucă a mai declarat că Viitorul are șanse mici să se mai bată la promovare, mai ales după ce a pierdut jucători esențiali în această vară. ,,Până la urmă, nu aveai voie să pierzi acești jucători, erau jucătorii tăi. Cu un an de zile înainte, trebuia să îi chemi să semneze alte contracte. Te trezești în ultimele șase luni că jucătorul acela rămâne fără contract și nu mai vrea să semneze. Deja veneau oferte mult mai mari și tu nu puteai să te ridici cu salariul la nivelul unei echipe de Liga 1. Greșeala a fost făcută de conducerea clubului. Dacă anul trecut jucătorii nu voiau să semneze, puteai să-i vinzi. Anul acesta, le va fi foarte greu, sunt multe echipe care își propun promovarea în liga secundă. Sunt Brașov, Iași, Cluj, Sibiu”. Până acum, Alin Buleică este unul dintre jucătorii importanți care au confirmat că vor rămâne la echipa gorjeană.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here