Horațiu Mălăele, din nou în băncile liceului

3040

Celebrul actor Horațiu Mălăele s-a așezat, vineri, din nou, în băncile liceului pe care l-a absolvit în urmă cu 50 de ani – Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Cu această ocazie, a dezvelit și placa cu noua denumire a amfiteatrului unității de învățământ, care îi poartă de acum numele.

Clopoțelul a sunat, din nou, vineri, 11 iunie, pentru promoția 1971 a Liceului ”Tudor Vladimirescu”. Printre cei care au retrăit, după 50 de ani, emoția anilor de liceu, s-a aflat și îndrăgitul actor Horațiu Mălăele. Prezent la Târgu-Jiu, acesta a părut încânt să-și întâlnească foștii colegi de liceu, chiar dacă măștile au făcut ca pe unii dintre ei să îi recunoască mai greu. Întâlnirea a debutat cu dezvelirea plăcii cu noua denumire a amfiteatrului colegiului. ”Astăzi este un moment important în care sărbătoriți 50 de ani de la absolvirea liceului. Este o onoare să fim alături de dumneavoastră. Am ales să numim amfiteatrul Colegiului Naţional «Tudor Vladimirescu» cu numele maestrului Horaţiu Mălăele“, a declarat Cristina Goanţă, director al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“. ”Nu știu ce ar trebui zis în asemenea situație. Vă mulțumesc pentru această reverență pe care mi-o faceți și tind să cred că nu o faceți pentru că a trecut prin acest liceu un elev eminent și un elev foarte silitor. Aș spune, din contră, nici măcar cuminte. O faceți pentru ceea ce s-a întâmplat după această trecere prin acest liceu care a fost casa renașterii mele, atunci când am deschis ochii la viață, aș putea-o numi copilăria maturizării mele, și după asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Pentru aceste întâmplări s-ar putea ca cineva să aibă un respect pentru acest amfiteatru și pentru faptul că eu provin din teatru (…) Vă mulțumesc, încă o dată, pentru această reverență”, a spus Horațiu Mălăele.
Întâlnirea a continuat cu vizitarea Muzeului unității de învățământ și a cancelariei, pentru ca apoi absolvenții promoției ‘71 să ia loc, din nou, în bănci pentru a depăna amintiri legate de perioada anilor de liceu. Ziua s-a încheiat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, cu un spectacol pentru absolvenții de ieri și de azi ai CNTV.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here