Noi licențe de transport județean. Curse regulate pe ruta Novaci – Roșia de Amaradia

1219

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință, înființarea unui nou traseu în cadrul programului de transport public județean de persoane.
Solicitarea a venit din partea primăriilor din Novaci, Roșia de Amaradia, Alimpești și Bumbești-Pițic. Primarii au cerut Consiliului Judeţean Gorj înființarea unui traseu pe ruta Novaci – Bumbești Pițic – Alimpești – Roșia de Amaradia, pentru satisfacerea necesității de deplasare a locuitorilor din aceste zone.
„Prin înființarea acestui traseu, se va asigura transportul elevilor ce urmează cursurile instituțiilor școlare din orașul Novaci, a persoanelor care sunt angajate în orașul Novaci, cât și a persoanelor care au necesități de deplasare la instituții precum spital, tribunal, finanțe publice etc. De asemenea, beneficiarii serviciului de transport pe acest traseu vor putea fi și alte persoane care doresc să se deplaseze între Orașul Novaci, localitatea Alimpești, localitatea Bumbești Pițic și localitatea Roșia de Amaradia”, se arată în solicitare.
În același timp, consilierii județeni au aprobat atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, pentru traseul nr. 093 Rovinari – Negomir – Baniu, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, operatorului de transport rutier S.C. Ilabat Lalu Trans S.R.L. Asta după ce fostul operator de transport rutier, S.C. Pyrynostim Trans S.R.L., a renunțat la licența de traseu.
„Categoriile de călători afectate de lipsa transportului sunt în principal elevii care urmează cursurile în orașul Rovinari și cetățenii din localitățile deservite de acest traseu, pentru care neasigurarea transportului ar conduce la pierderea locurilor de muncă”, potrivit documentației.
Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2021.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here