Semnătură falsificată la o secție de votare din Schela! Cinci fapte penale cercetate de IPJ

2063

Felul cum s-a desfășurat scrutinul pentru alegerile locale din comuna Schela, la o secție de votare existând acuzația că unui membru i s-ar fi falsificat semnătura, este cercetat în prezent de IPJ. În cauză s-a deschis un dosar penal, după ce un cetățean al comunei a sesizat la nivel central că semnătura membrului Pro România din secția de votare nr. 290 Sâmbotin ar fi fost falsificată. În cauză se discută de comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

În urmă scrutinului din septembrie, cetățenii au ales primar candidatul PNL, aflat acum la primul mandat, edilul PSD cu mai multe mandate la activ pierzând alegerile.
Reclamantul, la acea vreme, îl susținea pe candidatul PNL, dar acum cei doi sunt în conflict, în cauză existând și un dosar civil la instanța de judecată.
Edilul îi cere cetățeanului 5000 de lei daune morale pentru că i-ar fi stricat imaginea pe Facebook. Localnicul a pornit însă acest dosar care poate avea efecte importante legate de scrutinul electoral, biroul secției de votare și chiar circumscripția electorală putând avea de suferit.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here