Concurs reluat pentru șefia CAS Gorj. Directorul Șurlea, absent „din motive personale”. Candidata USR, sub linia promovaților!

2114

Concursul pentru ocuparea postului de director al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj va fi reluat. Asta după ce singurul candidat participant la concurs l-a picat cu 59 de puncte. Pentru a promova în faza următoare, cea a interviului, era nevoie de minimum 70 de puncte la prima probă.

Actualul director interimar al CAS Gorj, Daniel Șurlea, a absentat de la examen, deși i-a fost acceptat dosarul de candidatură. În cursă a rămas doar Amalia Făgaș, consilier gradul I în cadrul CAS Gorj. Aceasta lucrează de vreo 20 de ani în instituție și este membru USR.
„Nu am participat la concursul de joi din motive personale”, a declarat, pentru Gorjeanul, directorul Șurlea. Acesta spune că nu s-a decis dacă va participa la viitorul concurs. „O să vedem la momentul respectiv”, a spus Șurlea, nedorind să facă prea multe comentarii.

Doar cinci promovați
La concursul organizat pe 6 mai, doar cinci candidați au reușit să promoveze proba scrisă, dintre cei 33 de candidați care s-au prezentat la examen. Inițial, și-au depus dosarul 60 de candidaţi, 54 fiind admiși pentru a participa la proba scrisă.
Cele mai mari punctaje le-au avut directorii în funcție de la Maramureș (93,30) și Iași (80,70), baremul de 70 de puncte fiind îndeplinit și de candidații din Tulcea – 79,80, Cluj – 79,75 și Bistrița-Năsăud – 70,10.
Cele mai slabe punctaje le-au avut candidații pentru casele de asigurări de sănătate din Ilfov – 16,55 și Dâmbovița – 11,30.
Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând protecția datelor personale.

„Un concurs corect”
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul caselor judeţene de asigurări de sănătate a fost unul corect.
„Apreciez corectitudinea examenului şi cred că acest lucru va trebui să-l repetăm şi voi vorbi cu directorul de la Casa Naţională să redeschidă sesiunea de examene cât de curând posibil, pentru a oferi oportunitatea celor care doresc să se înscrie să se pregătească şi să vină cu încredere. Concursul este corect. Chiar dacă sunt puţini cei care au reuşit să treacă de concurs, cred că faptul că avem certitudinea că este organizat corect va fi o încurajare pentru doritori să se înscrie şi să participe la etapele următoare (…). Ne străduim să organizăm cât mai repede un nou concurs”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Procedură reluată
Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu au fost ocupate în urma concursului, procedura va fi reluată în cel mai scurt timp.
„În cel mai scurt timp, vom publica şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”, a anunţat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate este cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, având de gestionat un buget de aproape 45 de miliarde de lei în acest an. Este unul dintre cele mai mari bugete ale unei instituții publice din România.
IRINA IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. PE FAGAS SIGUR O VA AJUTA MIRUTA DOAR USR TREBUIE SA AIBA CAT MAI MULTE FUNCTII MAI ALEs CA MIRUTA, ELECTORAL A AVUT UN SUCCES DEOSEBIT CU 9700 DE VOTURI INTRAND PRIN REDISTRIBUIRE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here