Avem finalistele UEFA Champions League

911

Miercuri seara s-au aflat finalistele UEFA Champions League, la capătul unor semifinale foarte interesante. Prima semifinală s-a disputat între Manchester City şi PSG. În prima manșă, ,,cetățenii” s-au impus cu 2-1, graţie golurilor lui Kevin de Bruyne şi Mahrez, după ce PSG deschisese scorul prin Marquinhos.
Şi în retur elevii lui Pep Guardiola au început bine, cu Riyad Mahrez ieşind la rampă şi marcând un gol, în minutul 11, după un şut respins de Keylor Navas direct în picioarele algerianului. Fără Mbappe, PSG nu a rezistat în fața englezilor, iar în minutul 63 City şi-a asigurat calificarea după un nou gol al MVP-ului Mahrez. Iar cei de la Manchester City s-au calificat în prima lor finală de Champions League.
În a doua semifinală Chelsea s-a duelat cu galacticii de la Real Madrid.
În primul meci, londonezii au deschis scorul prin Christian Pulisic, care s-a jucat cu defensiva celor de la Real deschizând scorul. În minutul 29, Karim Benzema a marcat un super gol din semi-foarfecă după o centrare, iar turul s-a terminat cu scorul de 1-1. În manșa secundă, Chelsea pleca cu prima șansă la calificare, iar Timo Werner a marcat un gol rapid, care însă a fost anulat pentru offside.
Dar tot germanul a deschis golul câteva minute mai târziu, cu o lovitură de cap, după ce mingea ricoșase din transversală. Chelsea a continuat să fie la conducerea partidei, iar după multe încercări golul 2 a fost marcat de tânărul Mason Mount, în minutul 85, după o centrare la firul ierbii care l-a păcălit pe Courtois, portarul Realului, iar englezul a împins mingea în poarta goală și a pornit celebrările fanilor londonezi.
Astfel, finala va fi Manchester City împotriva celor de la Chelsea, iar finala complet englezească garantează o partidă spectaculoasă.
Alexandru Ionică și David Casapu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here