Supravegheați video pentru a nu mai arunca gunoiul în locuri neamenajate

1306

Încă un primar din Gorj apelează la tehnologie pentru a-i prinde pe cei care aruncă deșeuri la voia întâmplării și nu în locurile special amenajate. Camerele de supraveghere video au fost amplasate în comuna Drăguțești, atât pe malul Jiului și a Amaradiei, cât și în păduri, în copaci.
„În atenția răuvoitorilor ce deversează deșeuri și ne murdăresc comuna! Începând de astăzi, pe raza comunei Drăguțești, în locurile «sensibile», unde cetățeni iresponsabili aruncă gunoaie de tot soiul, poluând mediul înconjurător, au fost montate camere de supraveghere video. În zona Jiului, a Amaradiei, dar și în păduri, Primăria comunei Drăguțești a amplasat astfel de dispozitive de supraveghere, în vederea filmării și sancționării ulterioare a celor care încalcă legea”, a anunțat Primăria Drăguțești.
Autoritățile anunță că nu vor ezita să pună la dispoziția Gărzii de Mediu și a reprezentanților Poliției Gorj materialele video, în vederea identificării și amendării celor care aruncă gunoaie în spații nepotrivite. „Atenție: mașinile sau utilajele prinse în fapt se confiscă! «Vă mai așteptăm pe la noi!», este mesajul autorităților din Drăguțești.
Sâmbătă, pe raza comunei a avut loc o amplă acțiune de ecologizare, în urma căreia au fost strânși peste 100 de saci cu gunoaie.
Și alte primării din Gorj le-au pus gând rău celor care aruncă deșeuri. În comuna Bălești au fost montate mai multe camere de luat vederi pentru identificarea și sancționarea celor care nu respectă legea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here