Ca la noi, la nimeni – Super-catastrofalul Vlad Voiculescu!

674
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cu cât e mai mică mintea, cu atât e mai mare îngâmfarea.” – Esop

Scandalul petrecut în „vinerea neagră”, de săptămâna trecută, la evacuarea mârșavă a Spitalului de Ortopedie Foișor, din București, este departe de a se fi potolit. Protestele nu contenesc, iar Preș. Klaus Werner Iohannis se află într-o tăcere absolută. Luni a avut loc o ședință a liderilor coaliției de guvernare: PNL, USR-PLUS și UDMR fără a se lua vreo decizie de demitere a ministrului (Ne)Sănătății României, Vlad Vasile Voiculescu.
Cei de la USR-PLUS i-au luat apărarea aceluia care gafează zilnic, provocând scene demne de râsu-plânsu nației române, care suportă toate consecințele nefaste. Cu siguranță, ei acționează după un plan. Vlad Voiculescu a intrat în mandat exact așa cum a ieșit, în 2017. Plecase pe scandalul transplantului pulmonar, pe care se străduia să-l blocheze. A revenit cu un acord pentru importul de servicii medicale (transplant în Italia).
Prim-ministrul de fațadă, Florin Vasile Cîțu, pare a avea curaj și-l amenință uneori. Numai că își pierde curajul a doua zi. Sâmbătă, la Palatul Victoria, Florin Cîțu își anunțase o conferință de presă, la ora 18:00. Fix la aceeași oră, deloc mintosul Vlad Voiculescu a organizat la sediul Ministerului (Ne)Sănătății noastre și el o conferință de presă, iar într-o mică pauză a avut o discuție cu consilierii săi – vreo 40 la număr. Nu știa că microfonul este pornit, așa că a zis: „Să nu cumva să intre cineva să mă vadă că sunt fără mască.”
Cât îl privește pe secretarul de stat Raed Arafat, de la Ministerul Afacerilor Interne, îi aducem aminte că nu contează cât de bun ești sau ai fost, întotdeauna poți fi înlocuit.
Într-un sondaj început la 12 aprilie 2021, de către agenția DCNews, la întrebarea „Cine ar trebui să plătească pentru scandalul de la Foișor?”, luni, la ora 13.04, ei bine, rezultatele arătau cam astfel: 1. Ministrul Vlad Voiculescu – cu 83,3%; 2. Secretaruld e stat Raed Arafat – cu 10,9% și 3. Managerul Ioan Cristian Stoica – cu 5,7%.
Vă las pe dumneavoastră, stimați cititori, să trageți concluziile.
Ca să se spele pe mâini, precum Pilat din Pont, președintele PNL și al Camerei Deputaților, Orban Ludovic, a făcut și el o conferință de presă, luni, după ședința liderilor coaliției de guvernare. Orban cel Ludovic afirma: „Răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu aparține USR-PLUS!”
Președintele PNL, Orban Ludovic, a anunțat că partidul său se delimitează de activitatea ministrului Vlad Voiculescu și că a transmis USR-PLUS că răspunderea politică le aparține în totalitate.
Întrebat dacă are ceva să-i reproșeze lui Vlad Voiculescu, Orban cel Ludovic a replicat scurt: „Cu siguranță, ce am avut de spus, am spus în cadrul reuniunii coaliției.”
„Cu siguranță, este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care este nevoie de o analiză obiectivă și exigentă asupra modului în care a funcționat ministerul Sănătății. Dacă nu se observă o îmbunătățire, se poate ajunge până la schimbarea ministrului”, a mai spus Orban Ludovic.
Cu lentoarea aceasta, ne va prinde nu numai Sfintele Paști, dar și sărbătoarea Nașterii Domnului – Crăciunul, cu îngâmfatul de Vlad Voiculescu la ministerul Sănătății. Mai ales că, se zvonește, există răspuns la întrebarea „Ce urmează după Foișor?” Același Vlad Voiculescu are în plan – un plan făcut de superiorii săi din străinătate – să închidă Parhonul, Oftalmologia și Spitalul Sfânta Maria. Toate din București.
ION PREDOȘANU

P.S. Critici dure față de nemerniciile de la Spitalul de Ortopedie Foișor au venit și din partea președintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, care amenință cu depunerea unei noi moțiuni simple contra ministrului Vlad Voiculescu!
Doar că, așa cum se știe, și dacă moțiunea simplă va trece, demiterea acestuia stă tot în pixul prim-ministrului Cîțu. Care n-o va face, altfel pică GuWernerul Meu, prin retragerea USR-PLUS de la guvernare! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here