Ca la noi, la nimeni – Panică și frică (de la guvern indusă!)

662
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu poți clădi politici publice pe sentimente de panică ori teamă.” Maxime Bernier

Bâlbâielile GuWernerului Meu, adică ale Guvernului Iohannis-Cîțu, nu puteau fi trecute cu vederea de aceia care suferă din pricina lor. Adică, de majoritatea cetățenilor români năpăstuiți din cauza aberantelor măsuri de austeritate cu care se confruntă Țara în acești ultimi doi ani. Când, profitând de pandemie guvernanții au indus panică și frică în populație.
Aparent, de duminică încoace lumea a ieșit în stradă, iar lumea protestează. Din păcate, mașina de propagandă a Coaliției de dreapta: PNL, USR-PLUS și UDMR zice că oamenii frumoși și liberi nu sunt de acord cu restricțiile.
Evident, nu sunt! Numai că protestele seamănă mai mult cu o nouă Revoluție, fiind îndreptate împotriva unui guvern neghiob. Poate cel mai prost și mai antiromânesc din ultimii 30-31 de ani!
BICIUL LUI IOHANNIS! Luni spre prânz, aveam impresia că la ședința Guvernului Iohannis-Cîțu se vor mai ridica din restricții. M-am înșelat. E limpede că românii nu mai vor restricții, iar cuplul Cîțu-Arafat nu cedează! Așa cum marele conducător al hunilor – Attila era numit Biciul lui Dumnezeu, s-ar putea zice și despre Cîțu-Arafat că ar fi Biciul lui Iohannis! Teama de escaladare a protestelor, înăbușite de jandarmi și polițiști cu amenzi și ridicări cu duba, l-a speriat și pe Iohannis. Așa că marți, Administrația Prezidențială, a transmis un mesaj ferm al Preș. Klaus Werner Iohannis, prin care condamnă protestatarii! Riscurile îi aparțin.
ABERANTA ÎNCHIDERE A MAGAZINELOR, DE LA ORA 18:00. Cea mai proastă măsură luată, chipurile, pentru lupta împotriva pandemiei e aceea cu închiderea tuturor magazinelor începând cu ora 18:00. Numai că unul dintre cei 22-24 de consilieri ai incapabilului ministru al (Ne)Sănătății noastre, Vlăduț Voiculescu, cel fără diplomă de licență, este de părere că prin scurtarea programului magazinelor se creează aglomerații și creșterea numărului de infectări cu virusul Sars-Cov 2 e iminentă!
DUMINICĂ ÎN TIMIȘOARA, ACUM ÎN TOATĂ ȚARA! Față de alți ani, de această dată au ieșit în stradă aproape numai tineri. Primii au fost constănțenii, care-au îngenunchiat în fața Catedralei de la malul Mării Negre, iar imediat s-a repetat la Catedrala din Timișoara. În ambele locuri s-a scandat: LIBERTATE! LIBERTATE! Plus, AZI ÎN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA! Iar luni protestele cuprinseseră 70 de localități din toată România. Nu mai are rost să înșiruim jignirile aduse protestatarilor de ateii din USR – Dan Barna, maghiar și văr cu ministrul Mediului Tanczos Barna (UDMR) le-a strigat protestatarilor că ar fi „fasciști” -, Barna fiind urmat și de alți neomarxiști de-ai USR!
Prim-ministrul Cîțu-Mîțu, care-a picat examenul de treaptă la un liceu din Vâlcea de două ori cu media 4, a mai picat – tot de două ori – examenul de admitere la ASE București. Între timp, s-a descoperit că a făcut o facultate privată în Statele Unite ale Americii, pe cheltuiala lui Mugur Isărescu! Despre care se știe că-i membru al Clubului de la Roma. Pe Cîțu, lumea îl bănuia ca fiind prost. Dar mason în niciun caz! Strâns cu ușa de protestatari – marți la ora 15:00 urmau alte mitinguri – parodia de prim-ministru Florin Cîțu, care, ca și Șeful lui Iohannis, a înjurat PSD la greu, i-a cerut liderului social-democrat Marcel Ciolacu să se vadă. Numai că Marcel Ciolacu l-a refuzat.
E greu de spus pe unde va scoate Cîțu cămașa, întrucât până la mijlocul lunii aprilie toată România va fi la proteste. Toată lumea s-a săturat de incompetența și reaua voință a Coaliției de dreapta!
ION PREDOȘANU

P.S. Doar jandarmii și polițiștii amendează și arestează. Uneori, mai și bat înainte de încătușarea celor care vor LIBERTATE! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here