Foto: Sindicalistul Nelu Roșca, agent electoral pentru șeful Carierei Roșiuța și pentru PMP!

4428

Sindicatul Liber Cariera Roșiuța a fost, în ultimii ani, doar o masă de manevră politică pentru liderul organizației Nelu Roșca. O știe toată lumea, nu este un secret, dar acum o putem și dovedi. Sunt dovezi incontestabile ale faptului că sindicalistul Roșca, în loc să apere drepturile membrilor cotizanți din sindicat, în perioada august-septembrie 2020, în perioada de campanie electorală pentru alegerile locale, se transformase doar într-un agent electoral pentru PMP dar, mai ales pentru David Constantin. Adică pentru șeful Carierei, cel care îi asigurase alegeri liniștite la sindicat prin influențarea sindicaliștilor dar și mana liberă în a promova și hăitui salariații după bunul său plac. Roșca a rămas același personaj interesat doar sa își asigure pozitia de conducere la sindicat, completată cu funcția de inspector social și influența în rândul angajaților carierei.

Domnul Gâză..!

Nelu Roșca, cel care pretinde astăzi un nou mandat de președinte în fruntea sindicatului de la Cariera Roșiuța, a fost preocupat mai mult de propriul scaun și cel al șefului său, în speță al lui David Constantin, consilierul municipal PMP căruia organizația de la Gorj i-a retras sprijinul politic, decât de soartă membrilor de sindicat. O demonstrează chiar grupul de wapp realizat anul trecut de Roșca cu scopul vădit de a asigura voturi pentru David, candidatul PMP la Primăria Motru și la Consiliul Local, și pentru partidul la care trecuse acesta după ce PSD realizează că respectivul urmărește doar propriul interes și nu cel al partidului ori a cetățenilor.

Mai exact, Roșca preia frâiele PMP Motru realizând un grup de comunicare în care le trasează oamenilor, mulți subalterni sindicali, cum să tragă în campania electorală că să aducă voturi pentru candidații PMP. Agentul electoral Roșca le dă membrilor din grup instrucțiuni de genul: ,,Azi ne vedem la ora.., la sediu. Vă rog să veniți în număr cât mai mare”, „Prezența obligatorie și mai veniți fiecare cu câte două persoane”. Roșca completează: ,,Este valabil pentru toată echipa, inclusiv pentru domnul David”. Răspunde și David, șeful Carierei Rosiuța: ” Suntem o echipa unită și disciplinată și ne vom confirma”.

Lucrurile nu se opresc aici, liderul sindical Nelu Roșca făcea și ședințe cu reprezentanții partidului de pe sate. Treaba lui, nefiind membru de partid, era să rezolve, în schimb, problemele membrilor de sindicat.

Dar nu se întâmplă asta. Pe același grup, și candidatul David mai scria câte o încurajare și visul său de a deveni primar și a avea șase consilieri locali.Acestt lucru nu s-a întâmplat, David obținând doar locul de consilier, iar partidul doi consilieri municipali.

Tot pe grupul de wapp mai apar și dezamăgiri la adresa celor care trădau cu PNL, ori a unor salariați ai carierei care erau amenințați că dacă nu merg la partid nu vor avea trai bun cu Roșca.

 

Nelu Roșca s-a zbătut însă cel mai mult în campania pentru locale, pentru că și David s-a dat peste cap la ultimele alegeri ca respectivul să rămână președinte de sindicat. De altfel, David a tras aceleași sfori și pentru alegerile de astăzi deoarece Roșca îl are contracandidat pe Ovidiu Pinoșanu, tânărul care nu s-a mânjit și nu s-ar mânji ca să pună directori pentru a-și asigura scaunul sindical.

Alegerile de astăzi de la Sindicatul Liber Cariera Roșiuța pot produce o schimbare in bine a organizației, un nou suflu în mișcarea sindicală și mai multă speranță pentru salariați. Asta daca nu comisia formata din persoane apropiate candidatului Roșca, nu vor influenta rezultatul scrutinului. Cariera Roșiuța merită să scape de astfel de personajele negative, de persoanele care ar face orice pentru funcție și pentru putere sindicală.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here