Sezonul primăvară-vară 2021 – Noile tendințe în modă

1687

Domnica Mărgescu, Maurice Munteanu și Daria Georgescu au realizat o selecție cu cele mai HOT tendințe în modă în sezonul primăvară – vară 2021.

Cinci săptămâni în balon
Sigur, vorbim despre un trend care va dura ceva mai mult de cinci săptămâni – mânecile generoase, cu aspect de balon, devin un must-have absolut în plină pandemie globală. Probabil că designerii duc dorul călătoriilor și de aici asocierea romantică cu forma clasică de balon.

Operațiunea denim
Probabil singura constantă din istoria contemporană a modei, denimul #rezistă.
După ce și-a demonstrat ani la rând utilitatea, după ce a îmbrăcat diverse forme și a servit unor interese sociale dintre cele mai diverse, acum scrie istorie, sezon după sezon. Așadar, putem premia denimul, pentru că prin intermediul lui moda a devenit cu adevărat accesibilă.

Somewhere over the rainbow
Culorile vibrante și imprimeurile de toate felurile vorbesc mai mult despre o direcție de styling decât despre un trend în sine, dar chiar și așa nu putem omite acest segment important pentru majoritatea designerilor – un clash alternativ, ce deschide o mare de posibilități pentru fashionistele avide de provocări.

Power pants
Pantalonii cu un cut generos, exagerat de lungi, de bufanți, cu pense, asigură succesul oricărei ținute care își dorește să câștige premiul I cu coroniță în acest sezon – avantajul este că îi poți purta cu cele mai seducătoare sandale cu toc înalt sau cu un top structurat, cu un umăr gol, pentru o impresie artistică imposibil de trecut cu vederea.

Minijupa la control
Adevărul este că tuturor ne era dor de o minijupă cinstită. De la Spice Girls încoace, nu prea am mai avut parte de acest trend la bază șaizecist, cândva nouăzecist. Fustele scurte pot fi integrate în styling-uri boho, disco, minimaliste, ladylike. Practic, putem spune că sunt la fel de versatile ca orice piesă din denim. Ține de tine să le dai viață!

The skin I live in
Fără legătură cu filmul lui Pedro Almodovar, putem spune că materialele care iau forma corpului definesc cel mai bine în acest sezon ideea de senzualitate atunci când vine vorba despre haine. Nu mă refer nicidecum la piese mulate, ci mai degrabă la toată gama de jerseuri propuse în cele mai diverse forme, de la salopete până la micro-topuri.

Put your head on my shoulder
…deși s-ar putea să fie imposibil, având în vedere că moda umerilor structurați se strecoară pe ușa din spate, la ceva vreme după declarația de independență făcută de Christophe Decarnin în perioada lui de glorie la Balmain. Oricum, un blazer cu umeri ce decolează spre noi orizonturi nu ar trebui, teoretic, să-ți lipsească din garderobă.

XXXL este noul S
N-ai făcut nimic dacă nu ai și tu cel puțin o cămașă largă. De fapt, foarte largă, cu un cut masculin, dar pe care să o porți în cele mai neașteptate styling-uri (mă rog, nu mai sunt chiar atât de neașteptate, dar totuși) – cu cizme de călărie, cu sandale de seară, cu bascheți, adică cu orice îți trece prin cap, doar modă să inspire!

Ai căzut în plasă!
Și acesta nu e primul sezon în care se întâmplă asta. Obiectiv vorbind, piesele realizate din țesături împletite, cu sau fără decorații prețioase, strălucitoare, au cucerit inima fashionistelor dintr-un motiv simplu – pe de o parte asigură factorul de senzualitate, pe de cealaltă parte vorbesc despre o preocupare constantă pentru high-fashion.

Mama mea e florăreasă
Superba piesă a Romicăi Puceanu ar trebui să asigure fundalul sonor ce acompaniază, cu surle și trâmbițe, imprimeurile florale de toate felurile care anunță (să sperăm!) finalul pandemiei. Ne referim în principal la rochii, dar asta nu înseamnă că nu poți purta topuri, pantaloni sau jachete imprimate cu cele mai exotice flori.

50% Sport, 50% artă
Nu mă refer la faptul că ar trebui să mergi la sală după vizita (sper) regulată la muzeu, ci doar la faptul că noile influențe sport din moda momentului se apropie de un demers artistic. Or, asta se datorează tot abilităților de styling – e mai puțin important trend-ul în sine, ce impresionează este maniera de prezentare.

Marele divan
Și iată cum, de la sfatul domnesc, ajungem la sfatul fashionistelor – doamnelor, domnișoarelor, caftanele & paltoanele cu imprimeuri dintre cele mai diverse vă vor da insomnii. Asta dacă nu reciclați și voi o astfel de piesă ce va fi la mare căutare pe Instagram în sezonul ce urmează.
Sursa:elle.ro
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here