Craiova s-a întors la vechile obiceiuri. A pierdut după un joc şters

945

Antrenorul grec Marinos Ouzounidis a suferit prima înfrângere ca principal pe banca Universităţii. Eşecul a fost înregistrat în meciul cu fostul antrenor al juveţilor, Emil Săndoi.
Chindia Târgovişte s-a impus cu 1-0 în confruntarea de la Buzău şi i-a luat Craiovei şase puncte în sezonul regular. Dacă ,,tradiţia” din acest an competiţional se menţine, Ştiinţa va avea probleme mari şi în Cupa României, unde întâlneşte aceeaşi formaţie. Jocul gazdelor nu a strălucit, ba chiar a fost lipsit de orice intenţie ofensivă în prima repriză. Totuşi, amfitrionii au închis excelent spaţiile, singura oportunitate a craiovenilor venind după o lovitură de cap a lui Paul Papp (39) din centrul careului. În minutul 56, Istvan Kovacs nu a văzut un penalti la Andrei Ivan, atacantul Craiovei fiind secerat în careul advers după o fază încâlcită. În schimb, centralul partidei a dat lovitură de la 11 metri după un duel aerian între Papp şi Neguţ. Iacob a ratat, dar şi-a luat revanşa şapte minute mai târziu, când după o fază frumoasă a Chindiei, l-a executat pe Pigliacelli (79). Schimbările făcute de Ouzounidis nu au avut efect, Camara, Fedele sau Tudorie având un joc în nota echipei.

Ouzounidis: E un rezultat rău, dar mergem mai departe
Prima înfrângere oficială nu i-a picat bine antrenorului grec Marinos Ouzounidis. Tehnicianul a fost nemulţumit de arbitrajul lui Istan Kovacs şi a precizat, din nou, că echipa este departe de pretenţiile sale. Principalul din Bănie vrea revanşa marţi. ,,În acest tip de meciuri, detaliile mici fac diferența. Am avut un penalti clar la Ivan. Nu cred că arbitrul nu a văzut faza asta. Desigur că după ce ei au ratat penalti, am primit un gol ușor. Dar nu mă pot plânge de jucătorii mei, au încercat să joace. Numai că în astfel de meciuri așa se întâmplă. Încerci să marchezi, te deschizi, primești gol pe un contraatac. Însă trebuie să continui, să încerci în continuare. Se întorc unii jucători în echipă, nu au ritm. E un rezultat rău, dar mergem mai departe. Se întâmplă și sincope. Nu arată cum vreau eu echipa, deocamdată. Trebuie să ne păstrăm calmul. Ne pierdem răbdarea dacă vedem că trece timpul și nu marcăm. Construim bine, ajungem în treimea adversă, dar suntem slabi la finalizare. Cunoaștem problemele actuale. În Cupa României va fi un meci diferit pentru ambele echipe. Vom analiza partida, vom vedea ce greșeli am făcut. Marți, e un alt joc, nu avem a doua șansă”, a declarat Ouzounidis. Antrenorul Chindiei, Emil Săndoi, şi-a declarat încă o dată dragostea pentru Craiova la finalul partidei, dar, în acelaşi timp, a fost mulţumit de atitudinea băieţilor săi. ,,Să şitiţi că şi noi veneam după o perioadă dificilă. Şi în jocul echipei noastre s-a văzut o lipsă de încredere, ducem o lipsă de experienţă la nivel de primă ligă. E un lucru care ne poate dezavantaja, dar sunt bucuros pentru că din punct de vedere tactic şi al implicării am fost la un nivel bun. Sunt născut, crescut, am jucat atâția ani la Craiova, am antrenat Craiova, rămâne toată viața echipa mea de suflet. Dar acum sunt la Chindia, fac tot ce depinde de mine ca să obțin rezultate”, a precizat antrenorul. Marţi, cele două formaţii se întâlnesc de la ora 20.30. Victoria le asigură locul în careul de aşi al Cupei României.

Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova 1-0 (0-0)
Chindia: Aioani – Căpuşă, Piţian, Celea, C. Dinu – Dulca, V. Raţă (88, Kocic), P. Iacob, Dumitraşcu – D. Popa (55, Neguț), D. Florea (74, Berisha). Antrenor: Emil Săndoi.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (82, Fedele), Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu (73, Tudorie), Nistor – Căpăţână (60, Camara), Cicâldău, Baiaram (73, Screciu) – Ivan (82, Vătăjelu). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
Arbitri: Istvan Kovacs – Ovidiu Artene, Vasile Marinescu.
Cartonașe galbene: Iacob 50, Dumitrașcu 90+1 / Mateiu 69.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here