Rețeta săptămânii – Vulcan de ciocolată albă

1533

INGREDIENTE
150 g ciocolată albă, 125 g unt, 2 ouă, 2 gălbenușuri, 125 g zahăr pudră, 6 linguri făină

Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la treaptă medie spre mare. Se topește untul și ciocolata la bain marie. După ce s-au topit și omogenizat, se adaugă – pe rând și amestecând continuu- zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile și, la final, făina. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă și fină. Se toarnă compoziția în vase ramekin (vase mici, cilindrice rezistente, pentru o singură porție). Se pune la cuptor pentru 11-13 minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit aproximativ 2 minute. Apoi, ușor, se desprinde cu un cuțit prăjitura de pe marginile vasului și se pune în farfurie. Se presară zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here