Concurs pentru elevii pasionați de economie

1134

Elevii pasionați de economie din clasele a XI-a și a XII-a sunt invitați să participe la concursul național ,,FEAA ECONOMICA RIPENSIS”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, ce se va desfășura online, în perioada 20-22 aprilie. Cei interesați se pot înscrie până la sfârșitul lunii martie.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, va organiza în perioada 20-22 aprilie 2021 concursul naţional de cunoştinţe ,,FEAA ECONOMICA RIPENSIS”, ediţia I, care se va desfăşura on-line. Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu din clasa a XI-a sau clasa a XII-a, indiferent de profil/specializare, şi este organizat pe următoarele secţiuni: Secţiunea 1- Economie (disciplina Economie, clasa a XI-a), Secțiunea 2 – Matematică (disciplina Matematică, clasele IX-XII), Secțiunea 3 – Educație Antreprenorială (disciplina Educație Antreprenorială, clasa a X-a), Secțiunea 4 – Marketing (disciplina Marketing, clasa a XI-a), Secțiunea 5 – Contabilitate (disciplina Contabilitate, clasa a XI-a), Secțiunea 6 – Tehnologia informației și comunicațiilor (disciplina Tehnologia informației și comunicațiilor, clasa a X-a), Secțiunea 7 – Finanțe (disciplina Elemente de statistică, finanțe și asigurări, clasa a XII-a), Secțiunea 8 – Turism (disciplina Activitatea agenției de turism și cazare a turiștilor, clasa a XI-a), Secțiunea 9 – Economie și afaceri internaționale (disciplina Negociere și contractare, clasa a XII-a). ,,În cadrul fiecărei secţiuni se va derula on line (pe platforma e-learning UVT) proba de evaluare a cunoștințelor elevilor din clasa a XI-a sau clasa a XII-a şi va consta în soluţionarea individuală a unui test de întrebări formulate în sistem grilă (teoretice şi aplicative). Pe site-ul concursului (https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-elevi-feaa-economica-ripensis) este afişată tematica şi modele de întrebări pentru fiecare secţiune. Data limita pentru înregistrare este 30.03.2021”, au anunțat organizatorii.

Avantaje la admitere pentru viitorii studenți
Potrivit organizatorilor, elevii (clasa a XI-a sau a XII-a) care participă la concursul de cunoştinţe ,,FEAA Economica Ripensis” şi obţin o notă mai mare sau egală cu 8 la oricare dintre secţiuni beneficiază de un punctaj suplimentar (1 punct), care se adaugă la media de admitere FEAA, ducând astfel la creșterea acesteia în cadrul procesului de admitere.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here