Înscrierile la programul de burse de studiu în Marea Britanie, aproape de final

1352

Elevii de clasa a X-a, care vor să-și petreacă ultimii doi ani de liceu într-o școală din Marea Britanie, mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie în concursul pentru obținerea uneia dintre bursele de studiu oferite de Headmasters’ and Headmistress’ Conference.

HMC – Projects in Central and Eastern Europe oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea și al patrulea an de liceu (clasa a XI-a și a XII-a) într-o școală independentă din Marea Britanie, printr-o bursă pentru 2 ani care acoperă taxa școlară anuală, cazarea și cheltuielile de masă. Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună (lista elevilor admiși ca bursieri în anii anteriori). Elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2020-2021) în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie, venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2020 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire, iar vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2021, între 16 ani și 17 ani și 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Elevii pentru care venitul net combinat al părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2019 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.
Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicație semnat) la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să aducă dosarele în ziua interviului. Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum și toate detaliile privind acest program se găsesc pe: https://drive.google.com/drive/folders/11lalmAjLvS1NKe3MURjMHP0wnoX2mqQw sau https://tinedenoi.ro/burse-academice. Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice/.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here