Primul centru de vaccinare local, funcțional la Motru

4559

Începând de luni, de la ora 8.00, la Centrul de vaccinare din Motru a început imunizarea populației. Pe lângă personalul desemnat pentru procedura de vaccinare, cărora li s-au alăturat jandarmii, polițiștii locali și polițiștii de la municipiu au fost prezenți mai mulți cetățeni care s-au programat pentru vaccinare.
La finalul zilei, în Motru se vaccinaseră 60 de persoane care au fost programate electronic. Prima persoană vaccinată a fost un bărbat de 74 de ani, iar cea mai în vârstă persoană vaccinată a fost de 76 de ani. Printre vaccinați au fost mulți bolnavi cronici. Niciun pacient nu a avut efecte adverse, toți stând 15 minute în camera special pregătită pentru a se asigura doctorul și pacientele că nu sunt efecte adverse.
Întreaga activitate de punere în funcțiune a centrului de vaccinare, care funcționează în incinta școlii catolice din Motru, a fost coordonată de primarul Cosmin Morega. Edilul a pus la dispoziție personalul de la cabinetele medicale școlare, echipamente de la aceste cabinete, angajați ai primăriei, cât și poliția locală pentru asigurarea ordinii și pazei acestei locații. Într-un timp scurt totul a devenit funcțional.
Motrul a primit, în prima fază, 30 de doze de vaccin cu care pot fi vaccinate 180 de persoane, dintr-o doză fiind vaccinate 6 persoane.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here