Anunț pentru consumatorii casnici de energie

1403

Consumatorii casnici de energie vor primi oferte pentru piaţa liberă şi au posibilitatea de a-şi alege în cursul lunii ianuarie oferta de furnizare care se va aplica cu data de 1 ianuarie 2021, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Aceasta în contextul în care, de la 1 ianuarie, piaţa de electricitate va fi complet liberalizată, iar preţurile finale nu vor mai fi reglementate de ANRE.

Totodaă, furnizorii de ultimă instanţă (FUI – n.red.) au obligația de a transmite clienţilor casnici odată cu oferta pentru serviciul universal şi cel puţin o ofertă concurenţială, atât în cursul lunii decembrie 2020, cât şi în luna ianuarie 2021.

„Facem precizarea că trecerea unui client casnic de la un furnizor de ultimă instanţă la un alt furnizor nu implică costuri suplimentare. Procesul de schimbare a furnizorului este simplu şi gratuit, nu necesită modificări de ordin tehnic, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de declanşarea sau parcurgerea acestuia. Toţi clienţii casnici au dreptul să îşi schimbe oricând furnizorul de energie electrică, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării”, au subliniat reprezentanţii ANRE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here