Olimpiada Națională de Matematică, înlocuită cu Olimpiada Națională ,,Gazeta Matematică”

2336

Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) a decis organizarea unui concurs național, numit Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, menit să înlocuiască Olimpiada Națională de Matematică, ce nu va mai fi organizată în acest an școlar.

Olimpiada Națională ,,Gazeta Matematică” își propune: identificarea, încurajarea și promovarea elevilor pasionați de matematică (etapele inițiale), stimularea studiului matematicii (etapa regională) și dezvoltarea competitivității, a talentului și a înaltei performanțe (etapa finală). ,,Având în vedere misiunea Societății de Științe Matematice de a asigura cadrul necesar activității de descoperire, încurajare și promovare a elevilor pasionați de matematică și ca urmare a hotărârii Ministerului Educației și Cercetării de a suspenda olimpiadele școlare, Consiliul Director al Societății de Științe Matematice a decis organizarea unui concurs național, numit Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, după numele primei competiții de matematică, desfășurată începând din 1902, Concursul Gazetei Matematice.
Primele etape ale acestui concurs, destinate masei largi de elevi, vor avea loc în lunile februarie și martie și se vor desfășura sub coordonarea Filialelor locale ale Societății de Științe Matematice, cu implicarea profesorilor de la clasă și a catedrelor de matematică din școli. Următoarele două etape se vor organiza regional, online sau în centre de examen, în funcție de evoluția sanitară din țară, sub coordonarea comisiilor regionale ale Filialelor SSMR, respectiv a Comisiei Naționale. Ultima etapă, echivalentă etapei finale a olimpiadei naționale școlare, va furniza și elevii calificați la probele de baraj pentru alcătuirea loturilor naționale de matematică”, a anunțat SSMR. Reamintim că, prin ordin al ministrului Educației, competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare ce urmau să se desfășoare în acest an școlar au fost amânate.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here