Vrea demisii după cheful de la Runcu. „Este o bătaie de joc”

1422

Cheful de la Runcu, fără respectarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a rămas fără ecou. Radu Miruță, președintele USR Gorj, cere demisia subsecretarului de stat de la Protecția Consumatorului care a luat parte la petrecerea organizată pentru sărbătorirea unui om de afaceri din industria alimentară.
Mădălin Giurcău, fostul șef al OPC Gorj, este acum vicepreședinte ANPC, girat de guvernul PNL.
„PNL Gorj, până când și până unde? Când toată țara arde din cauza netratatului COVID-19, când Guvernul României nu reușește să impună măsurile de prevenție stabilite de către specialiștii epidemiologi, reprezentanți la cel mai înalt nivel ai acestui Guvern sfidează ridicolul și își bat joc de oamenii simpli care se străduiesc să respecte restricții! Oamenilor de rând li se spune să își limiteze activitățile din care își câștigă pâinea, angajați ai restaurantelor sunt trimiși acasă cu patroni rămași în incertitudine, iar ei, ciocoii, participă la chefuri interzise tot de ei, reprezentanți ai guvernului… pentru că liderii PNL se conturează noii baroni de Gorj. Acest subsecretar de stat a fost susținut în funcția de vicepreședinte al ANPC de către Robert Filip, lider acum al PNL Gorj”, susține Radu Miruță.
Liderul USR Gorj cere „de îndată” PNL Gorj să ia măsuri astfel încât „oamenii simpli să își păstreze încrederea că respectarea restricțiilor asociate COVID-19 să nu fie doar pentru ei, ci și pentru noii baroni de Gorj!”
În replică, liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că legea a fost aplicată în acest caz. „Au fost date amenzi pentru cei care au încălcat legea, altfel considerații politice este liber să facă oricine și nu am ce să comentez cu privire la ce a declarat liderul USR Gorj, care exact ca și colegii lui din alianța PSD-USR se comportă exact la fel și cer exact aceleași lucruri”.
Poliția a aplicat deja amenzi de peste 20.000 de lei, după ce imagini de la acest eveniment privat au ajuns în spațiul public.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here