Ca la noi, la nimeni – Distrugerea României!

687
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Minciuna este cea mai mare armă de distrugere în masă.”
Hasier Agirre

Într-un comentariu de după sarabanda cu Moțiunea de cenzură, realizatorul emisiunii În gura presei, Mircea Badea – de data asta invitat la Sinteza zilei de către Mihai Gâdea – mi-a confirmat unele convingeri de-ale mele, mai vechi.
În spatele desființării Moțiunii de cenzură a fost nimeni altul decât președintele Klaus Werner Iohannis. Întâiul ales al României, fiind acela care nu respectă Constituția țării, și contrar prevederilor acesteia transmisese, prin Administrația Prezidențială, cu câteva ore înainte de ora 14,00 când se reuneau cele două camere ale Parlamentului. A atacat, ca de obicei, Partidul Social Democrat(PSD), inițiatorul Moțiunii de cenzură și le-a cerut celorlalte partide să nu voteze moțiunea. Repet, încălcând Constituția pe care n-o respectă.
IOHANNIS, AVOCATUL DIAVOLULUI! Cu o suspectă nerușinare, președintele Klaus Werner Iohannis a lăudat PNL-ul, de fapt Guvernul Iohannis-Orban, mințind ca un liberal sadea.
Necazul cel mare este acela că prin proasta guvernare, pretinsul PNL se va autodistruge. Numai că de președintele Iohannis nu scăpăm așa de ușor încă vreo patru ani și ceva, cât mai are din al doilea mandat nemeritat!
Și ca să vă dați seama în ce gravă situație financiară e acum România, vă propun să-i dăm cuvântul deputatului ALDE, Varujan Vosganian. Unul care numai prost nu este, fiind absolvent al facultăților de matematică, dar și al celei de finanțe. Am putea crede că lui Vosganian, care-a votat pentru ieșirea ALDE de la guvernarea PSD-ALDE. Și lasă acum impresia că i-a venit mintea românului/armeanului cea de pe urmă!
DATORIA PUBLICĂ, SUMĂ INCREDIBILĂ. Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, aflat în plină campanie electorală și nu doar în goana după voturi, pare că s-a trezit la realitate. În vreme ce alogenii Iohannis-Orban își văd de treabă și lucrează cu sârg la distrugerea economică a României.
„Guvernul Orban va îndatora România, numai într-un an, cu incredibila sumă de 140 miliarde de lei, ducând datoria publică totală la 500 miliarde lei!!!
În ciuda tuturor calomniilor care s-au debitat despre perioada când Călin Tăriceanu(și el un Torcsony, n.m. I.P.) a fost prim-ministru, iar eu am condus economia și finanțele, realitatea de necontestat este că am lăsat, la încheierea guvernării, în decembrie 2008, o datorie publică de numai 13,6% din PIB, echivalentul a 69 mld. lei, cea mai mică datorie publică de când România a intrat pe piețele internaționale(1996).
În luna iunie 2020, datoria publică ajunsese la 430 mld. lei(40,2% din PIB) și, potrivit Consiliului Fiscal, va ajunge până la sfârșitul anului la incredibila sumă de aproape 500 mld. lei(46% din PIB). Datoria publică crește în 12 ani cu peste 320 mld. lei!!!
În timpul Guvernului Orban, situația datoriei publice s-a deteriorat dramatic. În octombrie 2019, datoria publică era de 360 mld. lei. De la investirea Guvernului Orban(4 noiembrie 2019) și până în luna iunie a acestui an creșterea este, așadar, de 70 de mld. lei. Potrivit previziunilor Guvernul Orban va îndatora țara, până la sfârșitul anului, cu circa 140 mld. lei! Această creștere uluitoare a datoriei publice este un argument suficient pentru o moțiune de cenzură simbolică pe care urmașii noștri s-o adopte împotriva actualului Guvern.
Dar până la argumentele de natură simbolică, socotesc imperios necesar ca Guvernul Orban să prezinte cât mai urgent, împreună cu Banca Națională a României(BNR), un raport detaliat privind evoluția datoriei publice. Este o responsabilitate supremă față de națiunea română de azi și de mâine”, a scris Varujan – cel trezit din adormire – pe pagina sa de Facebook.
ION PREDOȘANU

P.S. 1. Culmea este că Cîțu nici nu spune pentru ce se tot împrumută! Mai împrumută încă 4 miliarde de euro și de la Comisia Europeană. Dar pensiile nu le crește cu 40%, de la 1 septembrie, alocațiile le-a tot amânat și nu le dublează, iar pe fraierii de profesori votanți PNL! Nu-i bagă în seamă.
P.S. 2. CONFERINȚĂ DE PRESĂ, LA COTROCENI. Aseară, la ora 18,00, președintele Klaus Werner Iohannis a mai emis niște „Bule Papale”. Pe mâine! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here