Ca la noi, la nimeni – Împrumuturi și falimente, ca să vindem pe „doi lei”!?

625
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Deștepții mai au și cărți de filosofie. Proștii, doar cărți de credit.”– Valeriu Butulescu, Din Toamna cuvintelor

Practic, nu există domeniu în care Guvernul LuCOVID să nu fi dat în gropi. De „deștept” și incapabil ce este. Și cum mai toate măsurile incompetenței guvernamentale trec pe la „genialul” Vasile Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, el trece drept unul dintre principalii vinovați. Nu și singurul. Căci toate aberațiile sale au girul prim-ministrului Orban Ludovic și, desigur, al președintelui Klaus Werner Iohannis.
„Genialul” Cîțu s-a împrumutat și încă se mai împrumută, fără a da seamă cuiva. A fost chemat în Parlament, de vreo patru ori la Comisia Finanțe-Bănci a Senatului, și nu s-a prezentat. Cât despre informarea opiniei publice, nici pomeneală!
TRĂIM PE DATORIE. Creditul guvernamental a atins 133,5 miliarde de lei la sfârșitul lunii iulie 2020, fiind în creștere cu 29,5% comparativ cu luna iulie 2019, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României(BNR).
La finele lunii octombrie 2019, nivelul se cifra la 110 miliarde de lei. Așadar, în decurs de 9(nouă) luni, împrumuturile totale acumulate de actuala echipă de la Palatul Victoria s-au majorat cu 23,5 miliarde de lei, sau 21,4% în cifre procentuale. Împrumuturi s-au mai făcut și în luna august, printre care cel mai mare este cel de 4(patru) miliarde de euro de la Comisia Europeană, în condiții care nu au fost clarificate și făcute cunoscute opiniei publice. Cu toate că Guvernul Orban-PNL vorbește despre transparență. Și, astfel, riscăm ca românii să fie înglodați în datorii. De care nu ne mai scapă nici următoarele trei-patru generații de cetățeni ai României. Oricum, guvernul se împrumută de 5 ori mai mult decât populația!
Ca să nu-l mai amintesc pe analistul economic Adrian Câciu, conform căruia, între altele, dacă ne crește deficitul bugetar în halul ăsta, în doi-trei ani acest deficit va depăși 50% din PIB. Ceea ce ar fi foarte grav!
HoReCa, SPRE FALIMENT?! Guvernul lui „vom face”, și „vom drege” ține în șah și patronatele din industria HoReCa, punând în pericol existența a peste 400.000 de angajați. După ce hotelurile au fost închise luni de zile, nici acum nu s-au redeschis restaurantele. Așa că, turiștii au locuri de cazare, dar nu au unde mânca. Promisiunile Guvernului PNL-Orban s-au ținut lanț. Ne vom întâlni cu reprezentanții HoReCa, analizăm situația și pe 1 sau pe 15 vom redeschide restaurantele. Zilele de 1 și 15, ale lunilor mai, iunie și iulie, au trecut și de schimbat nu s-a schimbat chiar nimic.
Doar că celor din industria HoReCa le-a cam ajuns cuțitul la os și nu mai au resurse ca să reziste. Unii poate au și ei rate la bănci, iar băncile nu iartă! Se zvonește că intenția Guvernului PNL-Orban ar fi ca aceste hoteluri, cu restaurantele și terasele lor să intre în faliment și să le cumpere străinii pe „doi lei”! Mai știi?
ION PREDOȘANU

P.S. 1. MINISTERUL AGRICULTURII, INERT! Miercuri, au avut loc proteste ale fermierilor, la Constanța. După cum se știe, pe lângă epidemia de Coronavirus, România traversează și o cumplită secetă. Iar agricultura nu ne va mai poutea asigura necesarul de hrană iarna aceasta și nici la toamnă nu se va putea semăna tot din pricina secetei! În vremea aceasta, Ministerul Agriculturii tot… analizează dacă sunt zone calamitate sau nu?!
P.S. 2. CONFERINȚĂ DE PRESĂ, LA COTROCENI. Aseară, la ora 18,00, președintele Klaus Werner Iohannis a mai emis niște „Bule Papale”. Pe mâine! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here