Ca la noi, la nimeni – Derapaje Iohanniste!

620
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Toată lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logică” – La Rochefoucauld

Și miercuri, și joi ne-am trezit cu niște atacuri ale președintelui Iohannis la adresa PSD. Nu-i prima oară când o face cu un cinism demn de aceia care-au lansat în Germania dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial sintagma „Ciuma roșie”, pe care Sasul de la Sibiu a preluat-o ca pe o găselniță proprie și originală.
Joi, președintele Klaus Werner Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și cu doi dintre secretarii săi de Stat – plagiatorul general Bogdan Despescu și cu Dr. Raed Arafat. Ne-am fi așteptat să aflăm ce-au discutat și ce-au mai pus la cale cei trei comandanți.
Și totuși, ne-a fost imposibil întrucât Comandantul Suprem a vorbit numai despre starea jalnică a sănătății românilor, adică de criza din sistemul sanitar. Și ca singur deținător al adevărului absolut, președintele Klaus Werner Iohannis ne-a zis că singurul vinovat este „cinicul” PSD. Ca și cum PSD ar fi gestionat prost țara în această perioadă și nu „GuWernerul Meu”. Evident, n-a trecut mult și purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, i-a dat o replică usturătoare șefului de facto al PNL și al Guvernului Iohannis-Orban.
În fond, guvernul susnumit a eșuat în gestionarea pandemiei și a întârziat nepermis de mult niște măsuri necesare pentru relansarea economiei României. Toate guvernele sănătoase la cap au susținut financiar relansarea economiei, numai Guvernul României nu(dacă o mai fi Guvernul României și nu care cumva al unor grupuri de interese străine!!!) Guvernele altor state europene au prezentat în parlamentele țărilor respective programe și măsuri coerente, dublate de sume importante pentru ca firmele private sau de stat să nu falimenteze! Doar la noi, ,,GuWernerul meu” n-a dat acestor firme decât 1% din PIB!
Ca o rușine, fățărnicie și spectacol grotesc, Guvernul Iohannis-Orban a prezentat programul Reclădim România – Plan Național de Investiții și Relansare Economică. Evident, nu în Parlamentul României! Ci pe terasa unui restaurant!!!
Are dreptate Petre Ionel, de la ALDE Dâmbovița atunci când ne demonstrează că „Eonomia României este tot la terapie intensivă!”
La o lună de la chermeza de pe terasa de la Clubul Diplomaților, în care Guvernul Iohannis-Orban promitea mii de kilometri de autostradă și de căi ferate, economia este, cum spuneam, tot la terapie intensivă. Și, tot ce face Guvernul Orban-PNL este să dea noi și noi hotărâri de guvern – unele neconstituționale -, care nu ajută pe nimeni.
Programul IMM INVEST nu a reușit să stimuleze nici măcar 3% din cele peste 400.000 de IMM-uri, sute din ele închizându-și porțile în fiecare săptămână. PSD DEPUNE MOȚIUNE DE CENZURĂ. Zarurile sunt aruncate. PSD a anunțat că va depune Moțiune de cenzură împotriva unui guvern iresponsabil și criminal până pe 15 august 2020. Poate aceasta ar fi explicația furiei, lipsei de logică și de simțul realității Mai Marelui de la Palatul Cotroceni!!!’’
ION PREDOȘANU

P.S. Celebrul medic primar timișorean care-a vindecat sute, dacă nu chiar mii de bolnavi în bătălia cu COVID-19, Dr. Virgil Musta a declarat joi: ,,Fără a mă declara avocatul PSD, greșelile făcute în tratarea celor infectați cu COVID-19 se mai fac și acum. Nici astăzi nu se fac anchete epidemiologice corecte, iar cei asimptomatici și contacții lor nu sunt tratați sub nicio formă. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here