Spaţiul Schengen reliefează micimea frivolului Zeus

360

67103-0-basescu_sarkozy_discutieDacă Zeus-Băse ar citi şi nu s-ar bălăci în mocirla ignoranţei, inculurii şi bâjbâieli politice ne-ar fi mai bine, am cânta şi noi în conclavul ţărilor democratice ale lumii, ne-am lăuda cu o Românie prosperă şi respectată pe mapamond.

Nu i-ar strica acestui calpuzan să-i citească pe B. Şt. Delavrancea, N. Titulescu, M. Djuvara, Ch. L. Montesquieu, J. J. Rousseau pentru a înţelege ce este democraţia, libertatea, suverantitatea, imperativul legilor, onoarea şi respectul semenilor. Vaporeanul este un dictator, un tiran care nesocoteşte omul şi lumea, dreptatea şi adevărul, civilizaţia, şcoala şi educaţia. El reduce România la nivelul sărăciei, foamei şi analfabetismului deplorabil.

Patrioţii români ar trebui să nu mai stea “ca râmele” în faţa străinilor care ne vor răul

N-aş fi revenit asupra “prestaţiei” acestui primitiv în legătură cu intrarea României în Spaţiul Schengen şi cu asumarea “răspunderii politice” de către el, pentru acest eşec, dacă rudimentarul hă-hă-ilă nu şi-ar fi dat cu dreptu-n stângul în faţa telespectatorilor, a patrioţilor români, care ar trebui să nu mai stea “ca râmele” în faţa străinilor care ne vor răul, în timp ce această bazaconie munceşte de se rupe pentru binele neamului şi înavuţirea neruşinată a circarilor. Iată ineptele glose, formulate de Zeus-Băse, în legătură cu amânarea intrării României în Spaţiul Schengen: “Peste noapte şi fără avertisment (a fost anunţată împotrivirea Germaniei şi Franţei – prezicerea G. D.). Măcar mă aşteptam la unul dintre colegii mei din Consiliu, ori domnul preşedinte Sarkozy, ori doamna cancelar Merkel, să spună: Uite, domnule preşedinte, noi vom fi împotrivă. Nici n-au făcut-o.” Asta-i ciuda marinarului- că nu i-au spus aşa, ca la o bârfă mică, la cârciumă, la o cinzeacă…

Dacă ar fi tăcut Zeus – Băse pe tema asta era mai bine – pentru “imaginea” sa insalubră. Or, el n-a făcut decât să ne reconfirme un fapt devenit notoriu: domnii şi doamnele din Consiliul Europei nu vor să stea de vorbă cu acest individ, dacă nu chiar îi “dau cu flit”, precum Sarkozy şi Berlusconi, în faţa televiziunilor. Este imortalizată imaginea de fiinţă blestemată a lui Zeus-Băse!! Ăsta este omul care a rostogolit răul peste noi!! Că toţi îl consideră un ignorant, un incult şi un grobian “nefrecventabil” este evident.

Hăhăielile sale nu sunt cel mai bun certificat pentru a deschide uşile în relaţiile de “mare politică.”

Că personalitatea unui om politic influenţează puternic relaţiile internaţionale este un fapt indubitabil şi de Nicolae Titulescu răsverificat. Şi tot atât de cunoscut şi răsîncercat este şi truismul că Zeus-Băse nu-şi poate imagina că hăhăielile sale nu sunt cel mai bun certificat pentru a deschide uşile în relaţiile de “mare politică.” Acest nătâng nu-şi poate imagina că ceea ce poate fi valabil la “Cireşica” şi “Golden Blitz”, la tunsul oilor ori la chiolhane cu bulibaşa, la cumetrii dezonorate şi şmecherii de mahala degradante etc., nu este admis în clubul select al oamenilor de stat europeni, oameni mai “lustruiţi”, chiar şi când sunt de genul zvăpăiat, precum Sarkozy ori Berlusconi.

Că Zeus-Băse se simte umilit şi jigodit pe nedrept e treaba lui. Numai că dispreţul şefilor de stat europeni faţă de vaporeanul frivol se transferă asupra tuturor cetăţenilor României – asta este, cu adevărat, o altă problemă. Mai exact, este preţul extern pentru politica internă, este preţul pe care-l plătim cu toţii din cauza electoratului care i-a votat pe matelot şi PDL. Zice rudimentarul Zeus, scandalizat că, “cei 22 milioane de români au dreptul la respect.” Adică, chiar dacă oamenii de stat europeni nu-l respectă pe el, pe ineptul Traian Băsescu, ar trebui să-i respecte pe români. O fi, numai că peste tot în lume se aplică un principiu, conform căruia o naţiune are conducătorii pe care şi-i merită în acel moment. Iar nivelul de corupţie, imprevizibilitatea legislativă, spiritul discreţionar, încălcarea Constituţiei şi parlamentarismului etc. constituie atâtea temeri în legătură cu capacitatea României de a etanşa graniţele Schengen. Între timp a apărut încă o explicaţie în conexiune cu amânarea intrării în Spaţiul Schengen: temeri şi mai mari în legătură cu capacitatea Bulgariei de a-şi păzi graniţele de traficanţii iliciţi şi de imigranţi din Asia şi Africa. De altfel, nu e o glumă în legătură cu aceste temeri: Grecia a anunţat că va ridica un gard de sârmă ghimpată, supraveghiat electronic, pe 12,5 kilometri de graniţă cu Turcia. Nu că ar dori să înrăutăţească relaţiile, şi aşa reci, cu turcii, ci pentru că acolo trec foarte mulţi astfel de imigranţi (zilnic peste 240 în octombrie trecut, potrivit Agenţiei europene Frontex, care a controlat zona).

Zeus-Băse n-are decât să se ia de gât cu ce prieten vrea şi cu gândul la Spaţiul Schengen

Concentrând, subliniez că problema pentru România nu se pune dacă este pregătită tehnic pentru Spaţiul Schengen – ci dacă este pregătită astfel încât oamenii ei să-şi facă datoria la nivelul imperativelor legale. Or, tocmai politica internă promovată de şase ani de către Zeus-Băse aste aceea care a condus la situaţia tristă în care, înainte de Consiliul UE, noi înşine nu mai avem încredere în guvernanţii noştri ciocoflenderi. Aşa că, maftangiul, care a proclamat minciuna şi sărăcia politică de stat, n-are decât să se ia de gât cu ce prieten vrea şi, cu gândul la Spaţiul Schengen, să repete un cântecel vesel al fraţilor Petreuş: “Mă, pretene, io şi tu/ Şohan/ n-om vedea raiu./ No nu-i hia să-l vedem/ După ce oameni sântem”…

Câtă dreptate avea Adrian Păunescu:

“Bătrâni şi tineri îşi trăiesc osânda

De-a nu se bucura de nici o rază,

Noi suntem Ţara-n care mai lucrează

Rugina, avocaţii şi dobânda.”

Cât despre afrontul personal adus lui Zeus-Băse de marii şefi de stat europeni, să ne amintim un proverb latin: “Non licet bavi quod licet Jovis,” adică nu-i îngăduit boului ce-i este permis lui Zeus. E adevărat, lui Traian Băsescu i se spune Zeus – dar numai pe malurile Dâmboviţei, altfel vaporeanul este moftangiu insipid care batjocoreşte poporul român. Acest descreierat a adus în Spaţiul nostru Mioritic sărăcie, foame, genocide şi izolare în lumea ce ne cuprinde. Ne păstoreşte un pubertin retardat.

Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here