Singapore: Soţia victimei accidentului provocat de maşina Ambasadei Române cere 51.000 de euro

320
mapamondSoţia bărbatului mort în accidentul rutier produs în decembrie de un autoturism al Ambasadei României în Singapore solicită plata unor daune în valoare de cel puţin 51.000 de euro, relatează publicaţia The Temasek Review, în ediţia electronică.

Văduva lui Tong Kok Wai, Yenny Young, a angajat serviciile avocatului Subhas Anandan pentru a solicita compensaţii din partea Guvernului României. Avocatul Subhas Anandan a declarat pentru tabloidul chinez Lianhe Wanbao că nu a primit încă raportul anchetei de la Procurorul General. „Dacă Guvernul României nu îi ridică imunitatea (diplomatică – n.red.), nu se mai poate face nimic. Indiferent ce se va întâmpla, eu voi studia legislaţia internaţională pentru a decide ce voi face mai departe”, a declarat el.
După cinci săptămâni de anchetă, poliţia a stabilit că, în momentul producerii accidentului, la volanul maşinii se afla însărcinatul cu afaceri al ambasadei, Silviu Ionescu. Iniţial, el declarase că autoturismul a fost „furat”, iar autorităţile singaporeze i-au permis, trei zile mai târziu, să vină în România pentru a urma „tratamentul” pentru diabet.
La 15 decembrie, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.
Ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul şi a decis de asemenea rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de către organele judiciare.
Potrivit elementelor prezentate unui tribunal din Singapore de avocatul Lau Wing Yum, maşina Ambasadei Române l-a lovit pe Tong şi un alt pieton, Bong Hwee Haw (24 de ani), care traversau strada la o intersecţie. În loc să oprească, maşina a plecat în viteză şi l-a lovit pe Muhammad Haris Abu Talib (18 ani) la următoarea intersecţie. Autovehiculul a fost găsit în aceeaşi zi, în jurul orei locale 11.00, încuiat şi abandonat pe bulevardul Sungei Kadut. Potrivit lui Lau, partea dreaptă a parbrizului era spartă, iar uşa şoferului era avariată.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here