Ca la noi, la nimeni – Dispare PNL?!

925
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „A fi politician înseamnă a fi capabil să spui dinainte ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate acestea nu s-a întâmplat.” – Winston Churchill

Nu-i o noutate că după câte o guvernare dezastruoasă există posibilitatea ca partidul ce se află în fruntea bucatelor să-și dea duhul. La noi, așa ceva s-a petrecut cu PNȚ-CD. E drept, situația s-ar putea repeta cu PNL, ajuns la guvernare pentru că nu doar partidul fost național și fost liberal și-a dorit. L-a sprijinit și încă îl mai ajută necondiționat Klaus Werner Iohannis, cel care a avut „Guvernul meu”, după propria-i expresie.
Surprinzător, la mesajul președintelui Iohannis de Ziua Justiției, s-a vorbit despre necesitatea eliminării corupției din actul de guvernare. Normal ar fi ca acest principiu să se refere și la haosul creat de mai multele achiziții cu cântec, ajunse chiar pe masa DNA, în care firma de stat Unifarm este un stat în stat. Iar Guvernul PNL-Orban nu poate fi străin de gravele neregului de acolo!
Trag nădejde că timpul le va rezolva pe toate. Și chiar dacă se pregătește decretarea unei noi stări de urgență – miercuri fiind anunțate 550! De noi cazuri de infectare cu virusul Sar-Cov 2. Chit că aceste cifre sunt puse la îndoială de cei mai mulți oameni politici. Ultima pe listă este Primarul General al Bucureștilor, Gabriela Firea, care acuză clar Grupul de Comunicare Strategică de informații inexacte. Evident, Gabriela Firea nu este, cum spuneam, singura.
Nu este o noutate nici declarația fostului europarlamentar Norica Nicolai(ALDE), care vorbește chiar despre dizolvarea PNL. La acest raționament perfect logic ajunge după ce analizează declarațiile liberalilor la adresa Curții Constituționale a României(CCR). Niște declarații aberante ce ar putea aduce dizolvarea partidului, după cum avertizează fostul europarlamentar Norica Nicolai.
Domnia sa face referire la cererea adresată de prim-ministrul Orban Ludovic de a nu fi respectate deciziile CCR, care le-ar pune viața în pericol. Orban s-a referit la soluția de neconstituționalitate dată de CCR internării, izolării și carantinării prin ordin de ministru și nu prin lege.
„Este adevărat că atunci când un președinte de partid(și prim-ministru pe deasupra) incită populația la nerespectarea hotărârilor Curții Constituționale, atunci când un prim-vicepreședinte (și vicepremier) al aceluiași partid amenință cu schimbarea politică a judectorilor CCR pentru că nu i-au convenit deciziile lor, atunci când alt prim-vicepreședinte (și europarlamentar) al aceluiași partid spune că CCR „subminează statul român” doar pentru că deciziile Curții sunt contrare intereselor propriului partid sau când liderul deputaților aceluiași partid numește CCR și Avocatul Poporului ca „axa răului” tot pentru că nu îi convin deciziile lor, acest partid se califică pentru dizolvare pe cale judecătoreascăî, conform art. 46, litera b) dion legea partidelor politice? Întreb pentru un părieten din PNL!
Legea nr. 14/2003, Art. 46 – Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții: b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice”, a scris Norica Nicolai pe pagina sa de Facebook.
ION PREDOȘANU

P.S. Deocamdată este un zvon că deputatul de Gorj, Victor Ponta, ar dori să candideze în alegerile locale pentru Primăria Generală a Bucureștilor. La fel cum tot despre el se zice că ar fi cerut 40 de locuri pe listele electorale ale PSD la alegerile parlamentare ca s-o susțină la locale pe Gabriela Firea.
De se va adeveri, prin împărțirea voturilor stângii la București, Victor Ponta ar ajuta candidatul PNL. Adică, pe Nicușor Dan! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here