Ca la noi, la nimeni – Despre Orban-cârciumă și „Eminescu, ziaristul”!

1072
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat.”
Napoleon Bonaparte

După ce, joia trecută, Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat motivarea la decizia luată la sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu îngrădirea unor drepturi și libertăți ale românilor internați cu forța în cazul contaminării cu coronavirus ori carantinarea și izolarea la venirea din străinătate nu ne-a venit să credem ce i-a ieșit pe gură primului ministru Orban Ludovic.
Adresându-se celor care mai au chef să-l audă, lipsa de încredere în prim-ministrul PNL-Orban fiind aproape generală, acesta a spus: „Recomandarea mea către cetățeni e să nu țină cont de deciziile CCR”. Fără a se lăsa prea mult așteptat, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a taxat „îndemnul la anarhie” al PNL-Orban, într-o postare pe Facebook intitulată ,,Țara nu e o crâșmă!”
„Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un antimodel absolut și este firesc să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurant sau în corturi fără restricții.
Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei.
Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege. Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar n-ai cum să scoți cârciuma din el!”, a postat Marcel Ciolacu pe Facebook, sâmbătă.
PREMIILE „EMINESCU, ZIARISTUL”. Ajunse la cea de-a VIII-a ediție, duminică, de la ora 18,00, preț de 180 de minute, s-au desfășurat evenimentele legate de acordarea Premiilor „Eminescu, ziaristul”, în organizarea UZPR, președinte-director general Doru Dinu Glăvan. În online, cei interesați au asistat la acordarea a cinci premii: Acad. Alexandru Surdu, Constantin Barbu(critic literar și publicist din Craiova), Mircea Coloșenco, Ion Spânu(tot craiovean, redactor la Cotidianul) – autorul volumului de investigații „Asasinarea lui Eminescu”, Nicolae Danciu Petniceanu. Apoi patru premii IN MEMORIAM și, în premieră, Premiile Mătrăguna celor care l-au denigrat pe acela care este și rămâne o adevărată conștiință a neamului.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here