Ca la noi, la nimeni – Ventilatoare americane trimise la Moscova, nu la București!

791

Motto:Lauda de sine, nu miroase a bine!.” – Zicală românească

În continuarea minciunilor cotrocenisto-liberale, vă mai prezentăm o mostră de tot râsul! Și răspundem în sfârșit la o întrebare uitată. Ce se întâmplă cu ventilatoarele americane cu care se lăuda președintele Klaus Werner Iohannis? O întrebare ce n-a primit până acum niciun răspuns.
Încă din 25 aprilie, Klaus Werner Iohannis ne anunța pompos că a purtat o convorbire telefonică cu liderul american în contextul luptei comune împotriva pandemiei de coronavirus, moment în care, potrivit Administrației Prezidențiale de la Cotroceni: „Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor”.
ORBAN CEL RĂU, SLOBOD LA GURĂ! La numai două zile, după acest comunicat al Administrației Prezidențiale, s-a grăbit și prim-ministrul „GuWernerului Meu”, Orban Ludovic însuși să ne zică la Digi 24 că: „200 de ventilatoare ne vin din SUA, ca urmare a discuției între președintele Donald Trump și președintele Klaus Iohannis. Vom beneficia de o excepție”. Deocamdată, Iohannis s-a ales doar cu celebra șepcuță!
ALTĂ MINCIUNĂ ORBANISTO-PNL-ISTO-HABARNISTĂ! De asemenea, slobodul la gură Orban declara că: „O companie a adus planul de producție a ventilatoarelor în România, condiția fiind ca acestea să ajungă în spitale”.
De la anunțurile propagandistice cu cele 200 de ventilatoare ce urmau să ne vină ca o donație din Statele Unite ale Americii a trecut aproape o lună de zile încheiată. A rămas în urmă numai Comunicatul de imagine al Cotroceniului, demagogia liberalo-libertină, adesea, a prim-ministrului Guvernului LuCOVID, Orban Ludovic, anunțuri preluate cu mare fast și entuziasm de aproape întreaga presă aservită Puterii. S-a contat pe uitarea noastră, a tuturor.
LA MOSCOVA, NU LA BUCUREȘTI! Americanii trimit, totuși, ventilatoare, dar rușilor. Nu ne-a scăpat o informație ce face în aceste zile înconjurul lumii. Un avion militar american a sosit, joia trecută după amiază, la Moscova, având la bord 50 de aparate de ventilație pentru unitățile medicale ce tratează bolnavi de COVID-19, la câteva săptămâni după ce materiale medicale similare fuseseră trimise de ruși la New York.
Se mai spune că este „primul lot dintr-o donație umanitară pentru Rusia de 200 aparate de ventilație fabricate în Statele Unite ale Americii”, în valoare totală de 5,6 milioane de dolari, a transmis Ambasada SUA în Rusia, printr-un comunicat.
Purtătoarea de cuvânt a reprezentanței diplomatice americane a scris pe Twitter că: „În vremuri de criză, SUA și Rusia trebuie să conlucreze pentru a salva vieți. Alte echipamente urmează să sosească săptămâna aceasta din SUA.
Pe de altă parte, aparatele de ventilație rusești nu au fost utilizate în SUA și fac obiectul unor verificări în ambele țări. Aparate de același tip s-au aflat la originea a două incendii în spitale din Rusia, unul la Moscova pe 9 mai, altul la Sankt-Petersburg pe 12 mai, care s-au soldat, din păcate, cu șase morți!
ION PREDOȘANU

P.S. Odată cu declararea, prin decret prezidențial, a stării de urgență, multe chioșcuri de ziare și o firmă de distribuție a presei centrale s-au închis. Starea de urgență a trecut, dar acestea nu s-au mai redeschis.
În Italia și Spania, țări mult mai grav afectate de COVID-19, guvernele au sprijinit financiar chioșcurile și firmele de distribuție a presei scrise. De fapt au fost ajutoare vitale, ce au contribuit la libertatea cuvântului și la scăderea șomajului. Ceea ce nu este cazul cu Guvernul PNL-Orban! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here