Situație dramatică la CEO: importurile, mai mari decât producția companiei! Angajații, aflați în șomaj, întreabă de tichetele cadou de Paște?!

3368

Complexul Energetic Oltenia este într-o situație extrem de complicată, din punct de vedere economic, iar acest lucru se poate observa zilnic, din raportările, în timp real, ale producției de energie în Sistemul Energetic Național. Pentru energia pe cărbune și CEO nu se întrevăd soluții, în contextul în care, duminică, producția a atins din nou un minim care le dă frisoane celor 13.000 de salariați: puțin peste 270 MWh, dar nici luni situația nu se schimbase prea mult, în condițiile în care importurile de energie depășeau producția pe bază de cărbune în România. În tot acest timp, angajații companiei întreabă când vor primi tichetele cadou pentru…Paște.

Vânzările de energie electrică și, implicit, încasările CE Oltenia sunt aproape nesemnificative, în această perioadă. În fiecare weekend compania funcționează cu un singur grup energetic, însă nici în cursul săptămânii situația nu este mai bună.
Luni, la orele 15,33, producția de energie pe bază de cărbune la nivelul țării era de 706 MW, în contextul în care, la aceeași oră, România importa din Ucraina, Ungaria și Serbia 926 MW. CEO livra în sistem 565 MW și avea pornite trei grupuri, câte unu la termocentralele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița. Senatorul Florin Cârciumaru a reacționat public, săptămâna trecută, în legătură cu situația de la CEO și a anunțat că îl va interpela pe premierul Ludovic Orban în legătură cu problema CEO.
,,Vreau să inițiez o interpelare care să meargă către primul ministru al țării, pe care să o semnăm toți parlamentarii de Gorj, indiferent de culoarea politică, să arătăm ce se întâmplă la CEO, la ora actuală, și ce probleme creează importurile de energie. Într-o stare de normalitate sau într-o țară normală nu este firesc ca un Guvern să permită așa ceva!
Nu trebuie să ne fie indiferentă situația actuală a CEO”, a spus parlamentarul gorjean.În tot acest timp, cei 13.000 de angajați ai companiei energetice se află în șomaj tehnic și întreabă, la mai bine de două săptămâni de la Paște, când vor primi bonurile sau tichetele cadou de…Paște.Liderii de sindicat le spun oamenilor că abia joi, 7 mai a.c., se va încheia procedura de achiziționare a cardurilor pentru tichetele cadou și urmează să fie trimisă comanda de emitere a acestora. Se preconizează că salariații vor intra în posesia celor 1.300 de lei până pe data de 14 sau 15 mai.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Băieții deștepți din energie și politică s-au pus pe căpătuială. Acum e momentul că nu-i ia nimeni la întrebări. A revenit politica energetică din timpul guvernării Cioloș. CE O este lăsat să moară încet dar sigur , să nu se creeze panică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here