Ca la noi, la nimeni – (Anti)Patriotul Iohannis, ieșire dură și necontrolată! – (Acuze neprobate despre o înțelegere secretă între Marcel Ciolacu și Orban Viktor pentru cedarea Ardealului!)

939

Motto: „Românilor, nu vă mai alegeți conducători care nu-și iubesc țara.”
Petre Țuțea

Chiar în Ziua Veteranilor de Război, România a fost umilită auzind că printr-o acceptare tacită în Camera Deputaților a fost adoptată o lege care-ar permite autonomia lărgită Ținutului Secuiesc. Nu are rost să facem un istoric al proiectului depus la Camera Deputaților încă din 23 Decembrie 2019, nefiind primul de acest fel, UDMR-ul introducând în ultimii 30 de ani poate chiar zeci de proiecte de acest fel, așa cum în Parlamentul României sunt depuse astăzi trei proiecte asemănătoare. S-a exagerat imens, trecerea unui proiect prin adoptare tacită oricum nu însemna și o autonomie a Ținutului Secuiesc, atâta vreme cât camera decizională, în acest caz, este Senatul României. Practic, ce s-a petrecut, miercuri, a fost numai o diversiune care să acopere incompetența „GuWernerului Meu”. Totuși, președintele Klaus Werner Iohannis a făcut un atac extrem de dur la adresa UDMR și a PSD.
„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament. PSD ajutat de UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc. E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD”, a declarat Klaus Werner Iohannis în debutul declarației de presă la Palatul Cotroceni. Apoi, a continuat: „În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, marele PSD luptă în birourile secrete din Parlament de a da Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestor înțelegeri?”
Camera Deputaților a adoptat tacit, în ședința din 23 aprilie, proiectul privind Statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc, urmând ca Senatul să se pronunțe astăzi(miercuri, n.m. I.P.), în calitate de for decizional, asupra propunerii legislative inițiate de UDMR.
Dacă mulți au reacționat isteric, precum președintele Klaus Werner Iohannis și prim-ministrul Orban Ludovic, transformând nefericitul eveniment într-un război PNL contra PSD, ei bine, cu calmul unui diplomat și fost ministru de Externe al României, Titus Corlățean s-a exprimat elegant și clar: „Proiect anti-românesc. NICIO ȘANSĂ!”
Senatorul Titus Corlățean este vicepreședinte al Senatului României, din partea PSD, și a vorbit în exclusivitate pentru DCNEWS, despre proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc.
„Proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, inițiat de deputații UDMR, este în egală măsură o rușinoasă provocare și un proiect profund neconstituțional. El a profitat de o conjunctură nefericită la Camera Deputaților, în condițiile în care la finalul lunii martie se făcea tranziția între ședințele de plen cu prezență fizică și procedura online. Asta este explicația pentru care a trecut tacit, în condițiile în care de la acel moment nu a mai avut loc o ședință.
Ceea ce vreau să spun, însă, ca vicepreședinte al Senatului, din partea PSD, este că proiectul are zero șanse în parlament la votul final. La Senat vom respinge acest proiect. PSD are majoritate în Senat și vom respinge proiectul. Intenționăm să adoptăm o procedură rapidă care să înceapă azi(miercuri, n.m. I.P.) în Senat și pe care să o finalizăm în termen scurt. Pentru a nu da frâu comentariilor isterice, lucrurile trebuie să fie clare. Nicio șansă ca un astfel de proiect antiromânesc să treacă în Senat. Îl vom respinge!”, a declarat Titus Corlățean, în exclusivitate pentru DCNews.
Ne-am lungi foarte mult, dar Senatorul Eugen Teodorovici a spus: „România nu e de vânzare!!”, liderul Pro România, Victor Ponta a considerat declarația lui Iohannis hazardată, în realitate fiind o vină comună a PNL și PSD. Numai că Iohannis le-a luat apărarea „GuWernerului Meu”, care-a întârziat patru luni să emită un punct de vedere despre proiectul celor doi deputați ai UDMR, în vreme ce proiectul a fost blocat la Comisia pentru Administrația Publică, condus de Angela F.(PNL).
Dacă Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, i-a pus patru întrebări încuietoare președintelui Klaus Werner Iohannis, nefiind singurul care l-a invocat pe regretatul lider al PRM: „Am avut impresia că Vadim Tudor trăiește!”
Să-i dăm cuvântul liderului ALDE Norica Nicolai: „Declarația lui Iohannis întrunește condițiile Art. 394 din Codul Penal, ce vizează infracțiunea de trădare. Președintele nu are niciun Dumnezeu și nici măcar o minimă morală!”
ION PREDOȘANU

P.S. Cum era și normal, Senatul s-a întrunit, miercuri, la ora 14,00, în ședință extraordinară, a dezbătut și a votat: 126 de voturi împotrivă și numai 9 voturi pentru, ale UDMR! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here