Ca la noi, la nimeni – Ce vrea Iohannis, vrea și Parlamentul?!

707

Motto: „În România, lingușirea și hoția sunt virtuți.” – Ion Luca Caragiale

Lăudăroșii miniștri ai Guvernului Orban se întrec în declarații. Chipurile, se fac că lucrează. Iar declarațiile sunt pompoase și, desigur, laudative. La adresa lor sau a șefilor ierarhici. Cum ar fi Orban Ludovic sau Klaus Werner Iohannis.
Înainte de a anunța ori dezvălui – cu surle și trâmbițe – secretele Ordonanței militare cu numărul 9, fostul primar de Caransebeș ajuns ministru de Interne al României și Comandant al țării pe timpul stării de urgență, numitul Marcel Vela, le-a mulțumit românilor că au înțeles situația și că au respectat, în mare parte, măsurile stabilite de autorități. Ba chiar se împăunează cu zicerea: „Comparativ cu alte state, stăm cel mai bine.”
În cadrul prezentării decretului pentru prelungirea stării de urgență, cu încă 30 de zile, președintele Klaus Werner Iohannis a spus destule lucruri știute. De genul că „Vârful epidemiei de coronavirus nu a fost atins”. Ceea ce adevărații specialiști, nebăgați în seamă de Guvernul LuCOVID, mă refer la profesorii universitari Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, niște somități în materie de boli infecțioase ne zic cam demultișor.
Pericolul nu a trecut, ori „Stați acasă!” sunt alte îndemnuri prezidențiale.
Cu o zi mai înainte, și președintele Franței, Emmanuel Macron, prelungise starea de alertă a concetățenilor săi. Numai că, și în aceste condiții, Guvernul Franței pompează în economie, pentru a o reporni, peste 350 de miliarde de euro! Ceea ce Guvernul PNL nu face. Iar președintele Iohannis ne servește „Multă sănătate!”, probabil că mai mult nu poate. Iar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
Nu numai opoziția este nemulțumită de absența oricăror măsuri de relansare economică guvernamentale, ci și mediul de afaceri. Președintele a reiterat plafonarea prețului la medicamente, alimente, curent electric și gaze naturale. Același lucru a precizat și în primul decret de instituire a stării de urgență. Ori, cumva a uitat.
Că Orban Ludovic oricum nu a luat în seamă recomandările mai marelui din Palatul Cotroceni!
Prim-ministrul profită de starea de urgență prin acordarea fără licitație a unor afaceri către oamenii apropiați PNL, știind bine că neexistând transparență, nu-l poate trage nimeni la răspundere. Ba mai mult, recentul decret pentru prelungirea stării de urgență îi dă voie să destituie pe oricine îi stă în cale. Pe motiv că nu își face datoria așa cum vor mușchii lui Orban Ludovic!
Trecem peste faptul că măștile nu există nici pentru cadrele medicale, cât despre cetățenii obișnuiți ce să mai zicem. Niște măști au costat 12 milioane de euro, achiziționate printr-o firmă ce se ocupa cu vânzarea tutunului și a băuturilor alcoolice, ce are sediul într-un sat giurgiuvean. Nici echipamentele de protecție nu au ajuns la cadrele medicale! Și atunci, despre ce vorbim?
Deși OMS recomandă: „Testați, testați, testați!”, activistul de partid PNL Nelu Tătaru nu a crescut testările. Motiv pentru care măsurile excepționale nu se justifică. Ni s-a spus că sunt interzise tăierile de păduri. Unde? În Groenlanda?
Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a hotărât imediat cum va vota: „Eu, după ce l-am ascultat pe domnul Iohannis, acum zece minute, m-am decis. Voi vota împotriva prelungirii stării de urgență și voi și justifica prin faptul că nu mai sunt de acord ca încă 30 de zile să dau un bilet în alb și să stăm blocați și să nu știm ce se întâmplă economic. Eu mai știu de declarația publică a domnului Tăriceanu, care, de asemenea, nu va vota. Nu știu ce va face PSD. Eu cred că așa e corect, să spun ceea ce gândesc foarte mulți oameni. E în regulă, respect restricțiile, dar vreau să știu pentru cât timp, vreau să știu ce facem economic, ce facem cu sistemul de sănătate, vreau să știu ce se întâmplă cu anul școlar”, a declarat Victor Ponta pentru DCNews.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here