Strânge fonduri pentru spitalul din Cărbunești. „Este nevoie de noi toți”

1261

„Spitalul din Târgu-Cărbunești este singurul spital din județul Gorj desemnat să îngrijească doar bolnavi de COVID-19. Este nevoie de aparatură medicală, dezinfectanți și echipamente de protecție. E timpul să ne unim forțele, pentru că oricare dintre noi se poate îmbolnăvi. Sau tatăl, mama, bunicul ori altă rudă din Gorj. Suma pe care o donați, oricât de mică ar fi, poate face diferența dintre viață și moarte”, acesta este apelul făcut de Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi24. Tânăra din Târgu-Jiu a demarat deja o strângere de fonduri, cu ajutorul Asociației „Zi de Bine”, fondată de Melania Medeleanu.

Spitalul din Târgu-Cărbunești are nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și dezinfectanți. „Problema noastră în momentul de față este lipsa echipamentelor. Noi am achiziționat echipament, dar nu pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru că nu am avut banii necesari și nici furnizorii nu mai onorează comenzile. Ce avem noi acum în spital ne ajunge pentru maximum o săptămână. Am trimis la Ministerul Sănătății, de mai multe ori, necesarul de substanțe dezinfectante, de materiale de protecție, de aparatură medicală. Nu am primit nimic”, a declarat, vineri, dr. Constantin Tîrziu, directorul Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești.
Mai mult, unitatea medicală are nevoie și de medici. „Noi suntem descoperiți cu doi medici la terapie intensivă, dar sunt doi medici care și-au dat acceptul și vor să lucreze aici. A venit benevol un medic la ortopedie, ne ajută un medic la chirurgie, dar ne mai trebuie doi pediatri, un ginecolog, un neonatolog”, a mai declarat Tîrziu.

„Scut pentru spitalul meu”
Aflând de situația spitalului din Cărbunești, gorjeanca Izabela Pănescu a demarat o strângere de fonduri, cu ajutorul Asociației „Zi de Bine”.
„Până acum, spitalul din Târgu-Cărbunești a primit doar 625 de combinezoane și 25 de măști. Atât, nimic altceva. Cât despre aparate de ventilație, sunt doar două funcționale pe secția de ATI. Două. Asta înseamnă că în momentul în care vor avea trei sau mai mulți pacienți în stare gravă, doar doi vor putea fi îngrijiți. Restul… nici nu mai are rost să spun ce ar putea păți… De la Minister tot primesc promisiuni. Promisiuni peste promisiuni, nimic concret. Acesta este un mesaj pentru cei care locuiesc în județul Gorj și pentru cei care au rude acolo, dar nu numai. Este nevoie de noi toți. Este nevoie să ne mobilizăm. Rapid. Haideți să ne unim forțele, pentru că oricare dintre noi se poate îmbolnăvi. Sau tatăl, mama, bunicul ori altă rudă din Gorj. Suma pe care o donați, oricât de mică ar fi, poate face diferența dintre viață și moarte”, este mesajul postat de realizatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi24.
Banii vor ajunge direct la asociație, care va cumpăra tot ce se poate din necesarul spitalului.
Asociația „Zi de Bine” a făcut deja achiziții de peste 300.000 de euro pentru mai multe spitale din țară.

Aici se pot face donații: https://zidebine.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=11909&fbclid=IwAR3Wr7nvagtO09SL3NCQCbhuhYD3FIOIbQWQgR5LcZilRhhaBFTc8MCuuEs

I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here