Izolare la serviciu pentru angajații esențiali din sistemul energetic

1716

Anunț extrem de important pentru angajații din Complexul Energetic Oltenia. Autoritățile au dispus pentru personalul din poziții critice din domeniul energetic izolare la locul de muncă. Asta în contextul în care criza epidemică ar putea afecta specialiștii din energie, iar aceștia trebuie să fie protejați pentru a asigura funcționalitatea sistemul energetic, critic în această perioadă.
„Se instituie, pentru o perioadă stabilită de angajator, măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul care ocupă funcții esențiale pentru asigurarea funcționării producției, transportului și distribuției energiei electrice și gazelor naturale, a activităților de întreținere și mentenanță a echipamentelor și instalațiilor specifice, precum și a celorlalte activități de aprovizionare, respectiv, extracție, producție și procesare a resurselor și materiilor prime și/sau semiprocesate energetice necesare funcționării corespunzătoare Sistemului Energetic Național în concordanță cu prevederile Planurilor proprii de continuitate a activităților de bază în cazul instituirii stării de urgență pe teritoriul României”, se arată în ultima ordonanță militară.
Refuzul izolării preventive atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020, ora 12.00.
La nivelul CE Oltenia au fost identificate câteva spații ce vor fi puse la dispoziția specialiștilor.
Prin Ordonanța Militară nr. 4, au fost înghețate prețurile la energie termică și electrică, la apă și salubritate. „Prețurile la energie electrică, termică, apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate peste prețul de azi. Prețurile pot doar să scadă, nu vor putea fi majorate”, a spus, duminică, ministrul de Interne, Marcel Vela.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here