Ca la noi, la nimeni – Coronavirus la Guvern! Consultările inutile, în aer

866
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Depopularea trebuie să fie cea mai mare prioritate a politicii externe pentru lumea a treia.” – Henry Kissinger(1974)

Faptul că încă de duminică seară s-a declanșat o alertă de Coronavirus la Guvernul României nu înseamnă o fatalitate. Micuțul stat Vatican a luat mai demultișor măsurile ce se impun, iar Papa Francisc n-a mai apărut la nicio manifestare publică, inclusiv la slujbe, încă de miercurea trecută. După ce, în urma unei alte slujbe, își sărutase pe creștet miile de credincioși veniți cu încredere în celebra Piață Sfântul Petru pentru a primi binecuvântarea Sanctității Sale.
Alerta de Coronavirus a fost declanșată la Guvernul României, din Palatul Victoriei, după ce duminică seară, o femeie de 42 de ani a fost confirmată cu COVID-19, iar femeia a desfășurat anterior activități în Palatul Victoria.
Practic, avem alertă de Coronavirus la Guvernul României, iar angajații au fost anunțați, încă de duminică seară, că Bufetul Guvernului a fost închis, iar angajații au fost anunțați să nu vină luni la muncă. Fiul uneia dintre bucătărese a avut contact cu unul dintre cei infectați, cu acest cumplit coronavirus, din București. Luni, oamenii au primit noi informații de la Secretariatul General al Guvernului, spre a afla când se pot întoarce la muncă.
„Este suspectat băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie. Nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea, Primarul general al Bucureștilor.
Ea apreciază că, în acest context, nu este de părere că situația impune relaxare, ci mai degrabă acțiune, spre a limita răspândirea Coronavirusului.
„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor ce spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze, nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai adăugat Gabriela Firea.
Pe de altă parte, liderul interimar al Partidului Social Democrat(PSD), Marcel Ciolacu, i-a transmis prim-ministrului interimar Ludovic Orban că prioritatea Guvernului României să fie colaborarea politică pentru a se lua măsuri eficiente de combatere a virusului gripal, nu alegerile locale. Liderul interimar al PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, consultări convocate de Orban Ludovic, și cere ca discuțiile de la Guvern să fie pe tema combaterii coronavirus și a urmărilor acestuia.
Ce simplu și înțelept se exprima filosoful Greciei antice Aristotel: „Ca prioritate secundă, noi trebuie să alegem răul cel mai mic!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here