„Arte Mici” îşi premiază câştigătorii

351

arte mici4Ediţia a treia a Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” a ajuns la final. Duminică îşi vor primi premiile cei mai talentaţi dintre micii artişti. Juriul a avut o misiune deosebit de dificilă, având de „examinat” lucrările a peste 230 de participanţi.

În anul 2012, la iniţiativa pictorului şi poliţistului Florin Preda-Dochinoiu, lua naştere Salonul de pictură „Arte Mici”. De la ediţie la ediţie, „Arte Mici” a început să caute notorietate. În acest an, ajuns la ediţia cu numărul trei, Salonul de Pictură a avut peste 230 de participanţi, unii dintre ei trimiţând lucrările din străinătate. Astfel, ediţia a treia a fost una de anvergură, aşa cum şi-a dorit-o iniţiatorul său, Florin Preda-Dochinoiu.

Peste 20 de premii oferite câştigătorilor

Festivitatea de decernare a premiilor ediţiei a treia a Salonului de Pictură „Arte Mici” are loc duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Motru. Peste 20 de premii au fost puse în joc. Marele Premiu este acordat de către Dorin Hanu, primarul Municipiului Motru. Se acordă câte trei premii pentru locurile I, II şi III, dar şi multe premii speciale. Acestea din urmă sunt: Premiul Special „Arte Mici”, oferit de Pavel Şuşară; premiul special de „Originalitate” oferit de Coralifarm Motru; două premii speciale „Primăvara picturii” – dat de senatorul Ion Ruşeţ şi deputatul Severus Militaru; „Fascinaţie de Înger” – acordat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu; „Bunavestire” – asigurat de Florin Preda-Dochinoiu şi Alexandra Maciac; premiul de Impact – acordat de cotidianul Impact în Gorj; premiul special „Puterea curcubeului” – oferit de anonimii „Arte Mici”; „Gorjeanul Talentat” – acordat de cotidianul Gorjeanul; „Prietenii Artelor” – Sindicatul Naţional al Poliţiştilor „SED LEX”, filiala Gorj; premiul special „Cătălin Haidău”, dat de Ana Daria Haidău şi Grigore Haidău; „Aurel Potcovaru” – Alexandru Enescu şi Televiziunea Motru; „Surâs de Albastru” – oferit de Marin Condescu; „Povestea Culorii” – Casa de Cultură a Sindicatelor Motru; „Culori Primare din Diaspora”, oferit de organizatori; „Exploziv de Pictură” – acordat de ziarul „Exploziv de Sud-Vest”; „Paleta fermecată”, oferit de anonimii „Arte Mici”; „Prima Culoare Primară”, dat de Doru Dincă şi organizatori. În acest an, misiunea jurizării a revenit următoarelor personalităţi: Murivale Mureşan Vasile (România), Pavel Şuşară (România), Florin Stoiciu (România), Ana Daria Haidău (România), Jean-Charles BERNARD JiCé B.(Franţa), Mihai Olteanu (România), Maciac Alexandra (România), Kerekes Rareş (România) şi Florin Preda-Dochinoiu (România). În data de 25 martie, la orele prânzului, se desfăşoară activitatea de decernare a premiilor. Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Motru.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here