Caravana Gorjeanul, aşteptată cu steaguri şi urale la Plopşoru

378

pag 1Localnicii din Plopşoru au aşteptat sâmbătă, în trei puncte de pe raza comunei, staţionarea Caravanei Gorjeanul. Localnicii în număr mare s-au strâns la discuţiile cu staff-ul celei mai longevive publicaţii din judeţul Gorj, pentru a strânge mâna directorului general al cotidianului, Bebe-Viorel Ionică, şi a unei părţi din membrii colectivului de conducere şi a celui redacţional al ziarului.

Localnicii, în frunte cu primarul localităţii, Petre Grigorie, s-au declarat parteneri Gorjeanul, cetăţenii dar şi reprezentanţii localităţii arătându-se dornici de a fi informaţi corect de ceea ce se întâmplă în judeţul lor. Cetăţenii comunei s-au declarat, de asemenea, abonaţi şi cititori fideli ai Gorjeanului, ei propunând la o dezbatere ce a avut loc în aceiaşi zi ce subiecte ar trebui să găzduiască, pe viitor, publicaţia în paginile ei.

 

p1Caravana Gorjeanul şi-a iniţiat campania de promovare, cu ocazia împlinirii în această lună a venerabilei vârste de 88 de ani. Pe lângă evenimentele care vor avea loc la sfârşitul lunii, ce vor fi încheiate cu un spectacol de gală al Ansamblului Profesionist ,,Doina Gorjului” la Casa de Cultură P3103844a Sindicatelor din Târgu-Jiu, în program a fost cuprinsă şi campania de promovare şi conştientizare a cetăţenilor judeţului Gorj că ziarul lor de suflet a mai îmbătrânit cu p2un an. Gorjeanul intră zilnic în casele a peste 2000 de gorjeni prin abonamente şi achiziţionare de la punctele de difuzare a presei, tirajul zilnic al publicaţiei depăşind, în aceste zile, 2000 de ziare. Gorjeanul se citeşte zilnic şi pe pagina de internet www.gorjeanul.ro de alţi 3000 de cititori, accesările ştirilor publicate într-o singură zi, pe ediţia electronică, fiind de ordinul a zecilor de mii.

Destinaţia: Plopşoru!

P3103862Şi astfel Caravana Gorjeanul va ajunge în toate localităţile judeţului Gorj, atât înainte de evenimentul din 29 martie cât şi după acesta. Prima oprire s-a înregistrat deja sâmbătă dimineaţa la Plopşoru, localnicii în frunte cu primarul localităţii, Petre Grigorie, aşteptând cu nerăbdare P3103863maşina Gorjeanul la intrarea în localitate. Lângă fiecare banner Gorjeanul, afişat pe raza comunei Plopşoru, aştepta sâmbătă câte un grup de cititori fideli anunţaţi în p3prealabil, în paginile ziarului, de această întâlnire. Localnicii aveau în mâini ziare Gorjeanul, au primit p4publicaţia la cerere, dar şi flori şi calendare. Cetăţenii din Plopşoru ca şi primarul comunei, Petre Grigorie, au salutat călduros prezenţa Caravanei Gorjeanul în localitatea lor, declarându-se parteneri fideli ai ziarului. Oamenii s-au înghesuit să dea mâna cu directorul general al publicaţiei, Bebe-Viorel Ionică, doamnele şi domnişoarele din Plopşoru primind, în schimb, flori cu ocazia Zilei Femeii.

,,Alături de Plopşoru, alături de primarul Grigorie”

P3103880Localnicii au mulţumit echipei Gorjeanul pentru informaţiile oferite zilnic, cetăţenii din Plopşoru menţionând că sunt încântaţi că astfel ştiu în fiecare minut ce se întâmplă în judeţul lor. Directorul cotidianului, Bebe-Viorel Ionică le-a vorbit apoi celor prezenţi, explicându-le proiectele viitoare P3103883ale ziarului Gorjeanul. Ionică a subliniat apoi, în prima parte a discuţiilor purtate direct în stradă, că publicaţia P3103927este deschisă pentru orice cetăţean şi că ziarul împlineşte în această lună 88 de ani de la prima ieşire de sub tipar. ,,Gorjeanul P3103982este alături de dumneavoastră. Este alături de p5autorităţile locale, de pensionari, de cei care muncesc dar şi de tineri. Deşi citiţi un ziar cu tradiţie, Gorjeanul a întinerit, s-a înnoit dorind să ţină pas cu timpurile de acum. Aşa că reprezentanţii din orice categorie de vârstă pot găsi ceva P3103994interesant în paginile ziarului. Suntem alături de primarul localităţii dumneavoastră, Petre Grigorie, de proiectele p6autorităţilor locale pe care le-am făcut permanent publice în acest ziar şi de evenimentele cotidiene ale localităţii dumneavoastră. Vă oferim şi dumneavoastră posibilitatea să ne călcaţi pragul şi să deveniţi colaboratorii noştri. Comuna Plopşoru are oameni citiţi, voi faceţi ştirile”, a declarat directorul Ionică.

Dezbatere publică cu partenerii Gorjeanul

A doua întâlnire cu cititorii a avut loc la Primăria din p7Plopşoru unde şi primarul Petre Grigorie le-a explicat celor prezenţi că Gorjeanul este alături de instituţia pe care o conduce. Edilul l-a prezentat, de asemenea, pe directorul cotidianului Gorjeanul celor de faţă şi le-a vorbit de importanţa transparenţei actului de conducere şi a activităţilor din localitate. ,,Gorjeanul este partenerul nostru. În paginile acestui ziar s-a scris despre cei care au condus această comună, atât administrativ cât şi educaţional, social sau p8religios. Acum se scrie despre noi şi peste ani despre urmaşii noştri. Gorjeanul este parte din istoria Gorjului, iar noi facem la rândul nostru istorie”, a declarat primarul Grigorie în aplauzele celor prezenţi. Edilul se bucură de p10aprecierea localnicilor, asta şi pentru că acesta conduce localitatea având deja la activ trei mandate. Ultima acţiune bifată în Caravană a fost legată de dezbaterea privind proiectele viitoare p11ale Gorjeanul. Directorul Ionică a prezentat acum, în faţa audienţei staţionată în sală, istoricul publicaţiei şi i-a invitat pe participanţi să expună ce vor ei să mai citească în paginile ziarului.

Subiecte propuse

Unii dintre cititori au dorit astfel să se scrie mai mult despre agricultură, despre muncile de sezon, despre personalităţile Gorjului şi chiar despre comunism. ,,Nu putem să ne negăm trecutul. A fost şi comunism şi poate ar trebui să oglindiţi în paginile Gorjeanul şi ce a fost bun în acea perioadă istorică. p111Ce s-a făcut bine şi ce a fost rău”, a sugestionat unul dintre localnici. Alţii au cerut să se discute despre viitorul tinerilor dar să se abordeze şi teme economice. În final, directorul cotidianului Gorjeanul, Bebe-Viorel Ionică, le-a mulţumit tuturor pentru deschidere şi participare şi i-a invitat la spectacolul din 29 martie. Caravana Gorjeanul va poposi în scurt timp într-o altă localitate. Destinaţia şi ora sosirii va fi publicată, în prealabil, în paginile ziarului.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here