Şase posturi pentru rezidenţi, în Gorj

448

Medici rezidentiPentru sesiunea de rezidenţiat din luna martie, la nivelul judeţului Gorj sunt disponibile şase posturi. Dintre acestea, cinci sunt pentru urgenţe, după cum urmează: două la Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari, două la Spitalul Orăşenesc Novaci, unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

Gorjenii care au absolvit universităţi de medicină şi farmacie au posibilitatea de a participa la un nou concurs de Rezidenţiat, concurând pe posturile care au rămas neocupate în urma examenului din toamna anului trecut.

Examenul de Rezidenţiat va fi organizat de Ministerul Sănătăţii şi se va desfăşura pe 25 martie, numai în centrul Universitar Bucureşti. Absolvenţii de medicină şi farmacie, din judeţul nostru, se pot înscrie pentru rezidenţiat pe loc la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, sau la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care doresc să concureze, până la data de 29 februarie inclusiv.

Şase posturi, niciun candidat până în prezent

La nivelul judeţului Gorj, pentru sesiunea de rezidenţiat din martie 2012 sunt disponibile şase posturi. “Avem un total de şase locuri pentru medicii rezidenţi, cele mai multe fiind pentru urgenţe. Astfel, avem două pentru UPU la Spitalul Orăşenesc Rovinari, la fel şi pentru Spitalul Orăşenesc Novaci; unul tot pentru UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Potrivit aceleiaşi surse, până în prezent nu există niciun candidat înscris, însă perioada de depunere a dosarelor se încheie pe 29 februarie. Astfel, cei interesaţi de posturile disponibile încă mai au timp să se înscrie.

Test-grilă cu 200 de întrebări

Sesiunea de Rezidenţiat din 25 martie 2012 pentru locurile şi posturile rămase libere în urma sesiunii 20 noiembrie 2011 se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Trebuie menţionat că ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte. Per total, tinerii medici vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here