Forumul România de la Viena, impresionat de taraful Gorjului

464

Taraful Gorjului a reprezentat ţara noastră la Viena, la Forumul România. După prestaţia avută acolo, organizatorul forumului a transmis un mail directorului Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu în care îi mulţumeşte pentru participare şi spune că „a fost criminal de frumos” gorjenii au mers la Viena.

Rândurile semnate de Thede Kahl au sosit la Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu în data de 18 noiembrie. „Vineri seara am primit de la Viena un Thede Kahl, profesor universitar doctor Institutul de Limbi Romanice Viena Austria, iniţiator al forumului România şi printre organizatori şi acum. „A fost CRIMINAL DE FRUMOS că aţi venit la Viena şi vă mulţumesc încă o dată. Vă rog să-mi transmiteţi o adresă poştală ca să vă trimit un pacheţel cu cele mai frumoase poze. Toate cele bune şi salutări muzicienilor! Thede Kahl”. Deci după Viena, iată, încă un ecou în urma participării noastre la un eveniment internaţional”, a mărturisit Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Taraful Gorjului a reprezentat România la Viena

Taraful Gorjului este o formaţie alcătuită din şapte lăutari, spuma tarafurilor gorjeneşti. În componenţa sa se regăsesc: Cristi Geacu (Cătăroiu), Nicolae Bâlteanu, Mărgălina Cidoiu, Florian şi Gabi Enoiu, Adrian Pobirci şi Constantin Argint. Această formulă de succes s-a remarcat deja la Festivalul „Tarafuri şi Fanfare” de la Suceava, precum şi la alte evenimente de acest gen. Taraful Gorjului a reprezentat ţara noastră la Forumul România, eveniment care s-a desfăşurat la Viena în perioada 6-9 octombrie 2011. Gorjenii au concertat la Sala Mendhelson a Universităţii de Muzică şi Arte din Viena, într-o companie absolut extraordinară.

Scrisori de mulţumire

Trebuie precizat că Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu a mai primit scrisori de mulţumire şi de laudă de la organizatorii festivalurilor, din ţară şi din străinătate, la care s-a prezentat cu artiştii săi. Aceste rânduri, care vin de la cei care îi invită la evenimente culturale pe elevii şi artiştii Şcolii Populare de Artă, nu fac altceva decât să sublinieze talentul acestora. Totodată, aceste aprecieri îi umplu sufletul de fericire directorului Viorel Gârbaciu, cel care coordonează activitatea instituţiei.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here