Poveştile oraşului, la final

427

Picture 097Unul dintre cele mai interesante proiecte iniţiate în acest an de către Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, proiectul „Poveştile Oraşului”, a ajuns la final. Timp de câteva luni de zile, echipa acestui proiect, formată din reprezentanţi ai bibliotecii şi mai mulţi pensionari, au lucrat la crearea unui blog care să menţină vie amintirea Târgu-Jiului de altădată.

Proiectul „Poveştile Oraşului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, cu sprijinul Fundaţiei IREX, în luna martie a acestui an. Unul dintre obiectivele proiectului a fost realizarea Picture 130unui blog pe care să fie postate poveşti adunate de participanţii la acest proiect, poveşti care să amintească gorjenilor despre cum arăta municipiul Târgu-Jiu acum câţiva zeci de ani. Cei zece pensionari care s-au implicat în crearea şi întreţinerea acestui blog sunt: Vasile Balica, Ion Bălan, Nicolae Bâzu, Constantin Giorgi, Mihail Mărtoiu, Mihai Constantin, Margareta Pârvoiaca, Ilie Popescu, Vasile Rămescu, Ion Stăncioi şi Petru Suciu, coordonatorul acestui proiect fiind Diana Lăcătuşu. Tot în cadrul acestui proiect a fost creată o bază de date documentară, întocmită cu ajutorul seniorilor, un Centru de Memorie Comunitară a Târgu-Jiului şi un film de prezentare a oraşului, realizat tot cu ajutorul seniorilor.

Blogul, lansat vineri la Biblioteca Judeţeană

Vineri, 16 septembrie, Biblioteca Judeţeană a găzduit lansarea oficială a blogului http://targujiupovestileorasului.blogspot.com, dar şi prezentarea celorlalte rezultate ale proiectului. Potrivit Olimpiei Bratu, directorul Bibliotecii „Christian Tell”, iniţiativa creării acestui blog a fost primită foarte bine de seniorii târgujieni, aceştia spunând că vor continua să se întâlnească şi de acum încolo şi că vor continua să actualizeze blogul în realizarea căruia s-au implicat.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here