Proiectul „România pe urmele lui Brâncuşi”, prezentat de Ion Ruşeţ în Senat

391

rusetSenatorul Ion Ruşeţ a făcut o declaraţie politică în Senatul României, ieri dimineaţă, când a prezentat proiectul „România pe urmele lui Brâncuşi”. De altfel, Ruşeţ şi-a anunţat susţinerea faţă de poetul Laurian Stănchescu în privinţa repatrierii rămăşiţelor pământeşti ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor Români, iniţiatorul proiectului „România pe urmele lui Brâncuşi” a fost foarte fericit în momentul în care a aflat de declaraţia făcută de către senatorul Ion Ruşeţ. „Acum câteva minute m-a sunat senatorul Ion Ruşeţ şi mi-a spus că a vorbit în Senat despre proiectul „România pe urmele lui Brâncuşi”. Am înţeles că imediat au şi început comentariile pe această temă, desigur, comentariile sunt şi pro şi contra. Este minunat ce a făcut acest om, senatorul Ion Ruşeţ, şi modul cum se implică în susţinerea acestui proiect”, a mărturisit Laurian Stănchescu, în dimineaţa zilei de 11 mai. Totodată, poetul ne-a destăinuit că Ruşeţ se implică în adevăratul sens al cuvântului în acest proiect, susţinându-l, atât cât se poate, şi financiar.

Apelul lui Ion Ruşeţ către parlamentari

Senatorul Ion Ruşeţ le-a vorbit mult şi argumentat colegilor săi parlamentari despre marele sculptor Constantin Brâncuşi, făcând, în final un apel către aceştia să se alăture demersului poetului Laurian Stănchescu. „Scriitorul Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, a început în toată ţara, de aproape un an de zile, o campanie de strângere de semnături, conferinţe de presă, marşuri culturale „Constantin Brâncuşi”, iar actul extrem de cultură pe care l-a iniţiat, numit „România pe urmele lui Brâncuşi” este de a reface drumul maestrului din 1903-1904 de la Hobiţa – Craiova – Paris, pe jos, aşa cum a mers în urmă cu peste o sută de ani Constantin Brâncuşi. După cum mi-a mărturisit domnul Laurian Stănchescu, în acest timp a luat legătura cu foarte mulţi colegi parlamentari, printre care m-am numărat şi eu, pentru a crea şi un orizont politico-diplomatic în măsură să sprijine proiectul „România pe urmele lui Brâncuşi”. Iată că eu sunt alături de proiectul domniei sale şi mi-l asum ca pe o datorie sfântă faţă de ţară. (…)Domnilor colegi, stă în puterea noastră să redăm României strălucirea dată de istorie şi cultură, să facem din ea o naţiune fericită, acest lucru fiind posibil numai dacă şi noi, clasa politică, promovăm şi protejăm cultura naţională şi facem din ea un mod şi un model de viaţă. Lucrul acesta va însemna o explozie spirituală fără precedent în România, o renaştere naţională şi punctul de plecare spre o nouă Românie la care celelalte naţiuni să privească pline de admiraţie.

Aşadar, stimaţi colegi, sper că veţi fi alături de noi în acest demers şi că împreună vom putea îndeplini ultima dorinţă a celui care pentru întreaga lume reprezintă vârful culturii, Constantin Brâncuşi”, susţinea Ion Ruşeţ în Senatul României.

Trebuie menţionat faptul că în data de 19 mai, la orele prânzului, poetul Laurian Stănchescu va susţine o conferinţă de presă în municipiul Târgu-Jiu, pe tema „România pe urmele lui Brâncuşi”, aceasta fiind programată a se desfăşura cu două zile înainte de începerea efectivă a marşului cultural, pe jos, până la Paris. Vom reveni cu detalii!

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here