Anunț pentru solicitanții de panouri fotovoltaice

10752

Toate documentele depuse şi înregistrate de către persoanele fizice la instalatorii validaţi până la momentul suspendării Programului „Casa Verde Fotovoltaice” sunt acceptate ca fiind depuse în termen la data redeschiderii accesului în aplicaţie, în vederea analizării, precizează Administraţia Fondului pentru Mediu.
„De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că data reluării înscrierilor în Program va fi anunţată din timp pe site-ul instituţiei astfel încât beneficiarii care nu au depus şi nu au înregistrat documentele la instalatorii validaţi până în data de 10 septembrie să aibă timpul necesar constituirii dosarului în vederea înscrierii în Program”, anunță AFM.
În prima zi de înscriere în program, o singură firmă de instalatori din Oltenia a reuşit performanţa de a înregistra 2.700 de aplicaţii în doar câteva ore, mai mult decât aplicaţiile depuse în oricare dintre celelalte şapte regiuni. Înscrierile au fost suspendate și au fost sesizate organele de anchetă. Din Gorj au fost validați cinci instalatori.
Programul „Casa Verde Fotovoltaice” prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here