Peste jumătate din canalizarea de la Romaneşti, realizată

364

Veşti bune pentru locuitorii cartierului Romaneşti. Mai bine de 50% din lucrările de realizare a sistemului de canalizare au fost efectuate. Municipalitatea confirmă faptul că acest proiect va fi finalizat în trimestrul II al anului viitor. Fondurile pentru realizarea investiţiei provin de la Guvern.

În cursul zilei de luni, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, a inspectat şantierul din zona Romaneşti, acolo unde se lucrează la realizarea sistemului de canalizare. Proiectul este unul de amploare, stadiul lucrărilor fiind unul foarte bun. „Ne aflăm la una dintre lucrările din municipiul Târgu-Jiu, lucrări care se desfăşoară în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Este un proiect care se desfăşoară în două zone foarte importante: Romaneşti şi Iezureni. Este vorba despre un proiect de canalizare menajeră, care în zona Romaneşti înseamnă circa 5.300 metri liniari şi cuprinde aproximativ 110 cămine de vizitare şi 4 staţii de pompare, iar pentru Iezureni avem aproximativ 11.400 metri liniari de canalizare şi un total de 244 de cămine de vizitare şi trei staţii de pompare. Se lucrează foarte intens, constructorul este foarte interesat. Hidroconstrucţia SA este constructorul. Lucrările sunt în grafic, chiar puţin anticipat pentru că iniţial contractul a fost semnat pe o durată de lucru de 15 luni, începând din iunie 2013, dar aşa cum discutam puţin mai devreme cu domnul director, preconizăm ca lucrările să se finalizeze undeva în trimestrul II al anului 2014”, a menţionat viceprimarul Popescu.

Proiect de 5 milioane lei cu TVA
Proiectul de realizare a sistemului de canalizare menţionat a beneficiat de fonduri guvernamentale, valoarea investiţiei fiind de 5 milioane lei. Municipalitatea are în plan derularea unor lucrări similare şi în alte zone din Târgu-Jiu. „Banii sunt asiguraţi de către Guvern. Este vorba despre aproximativ 5 milioane de lei inclusiv TVA. Suntem conştienţi de importanţa acestei lucrări, ca de altfel şi de alte zone peri-urbane, cum ar fi Preajba, Slobozia, Bârseşti, care vor urma şi facem tot posibilul ca şi pentru acele zone peri-urbane să aducem fondurile necesare în anul 2014”, a confirmat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
Lucrările la sistemul de canalizare pentru zonele Romaneşti şi Iezureni au început în urmă cu câteva luni, în iunie mai exact, şi vor fi finalizate anul viitor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here