Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vrea să viziteze Psihiatria de la SJU în care s-au filmat scene erotice! Capotă e tot manager, fiica tot registrator medical, iar dosarul penal e dat uitării!

1866

La scurt timp după vizita ministrului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, de la finele lunii martie, managerul unității medicale, Gigel Gheorghe Capotă, a început să se laude, într-un serial, pe Facebook, în legătură cu realizările sale, deși Sorina Pintea afirmase că nu s-ar interna în unele secții ale spitalului, ba mai mult, se întreba cum a fost acreditată instituția. Deficiențele și neregulile din SJU au fost confirmate, ulterior, în raportul întocmit de Corpul de Control al ministrului Sănătății, însă Capotă și-a continuat seria, generată parcă de un delirium tremens, în care amintea de un computer tomograf în secția de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului. La nici două luni de la ,,episodul 2” al naratorului de mare succes, Ministerul Sănătății a precizat, într-un document oficial, că SJU Târgu-Jiu nu este pe lista beneficiarilor de echipamente de tomografie computerizată.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, din nou, că va include spitalul din Târgu-Jiu în turul său prin spitalele de psihiatrie din țară, în contextul incidentului dramatic de la Săpoca, unde un bărbat internat a ucis cinci persoane și a rănit alte opt. La începutul lunii februarie a acestui an, un incident care friza penalul a avut loc la Secția de Psihiatrie a SJU: într-o filmare, realizată chiar de fiica managerului Gigel Capotă, apăreau doi pacienţi, un bărbat şi o femeie, care se sărutau şi se mângâiau printre un grilaj metalic, iar un alt pacient o atingea pe femeie în zonele intime şi încerca să o dezbrace de lenjeria intimă. Fiica lui Capotă, angajată ca registrator, a fost sancționată pecuniar, iar în prezent își desfășoară activitatea în aceeași secție, pe același post, așa că ministrul Pintea poate face cunoștință cu aceasta la vizita pe care a anunțat-o în Gorj. Legea sănătății mintale și a persoanelor cu tulburări psihice ,,interzice supunerea oricărei persoane internate într-o unitate de psihiatrie sau admise în centre de recuperare și reabilitare la tratamente inumane sau degradante ori la alte rele tratamente”, iar încălcarea acestor prevederi se pedepsește potrivit legii penale.Organele judiciare au anunțat, la acea vreme, deschiderea unui dosar penal, însă despre derularea anchetei sau finalizarea acesteia nu s-a mai auzit nimic.

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat…
… Gigel Capotă a început să înșire pe Facebook realizările sale, la scurt, după scandalurile de răsunet în care a fost implicat SJU Târgu-Jiu.Într-unul dintre episoade, printre altele, managerul spitalului, mai bifa o ,,realizare”, mai exact, menționa că unitatea medicală va fi dotată cu un computer tomograf: ,,…Ministerul Sănătății va dota unitatea noastră cu un aparat Computer tomograf ce va fi instalat în locația din strada Tudor Vladimirescu și va deservi și structura UPU din această locație. În acest sens unitatea noastră a identificat deja spațiul ce va fi amenajat în vederea amplasării noului tomograf și vom proceda la efectuarea intervențiilor necesare asupra spațiului astfel încât acesta să fie pregătit atunci când vom fi anunțați că ni se livrează aparatul”. Mențiunile lui Capotă erau făcute în contextul în care, cu doar câteva luni în urmă, Dan Dumitrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, preciza, într-un răspuns la o interpelare că instituția derulează trei contracte pentru furnizare de echipamente de imagistică medicală, însă ,,în acest moment Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu este pe lista beneficiarilor de echipamente de tomografie computerizată”. De la începutul acestui an, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Gorj au alocat SJU 114 miliarde de lei vechi pentru dotări, reabilitări și alte investiții.Potrivit unor surse, lui Capotă i-ar putea fi încetat contractul de mandat înainte de termen, zilele următoare, ca urmare a calificativului primit în urma evaluării activității pe un an.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here