Ca la noi, la nimeni – Tăriceanu se crede Iohannis!

637
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Chelului îi lipsește tichia de mărgăritar.” Zicală românească

Aproape pe șestache, Preș. Klaus Werner Iohannis a plecat la Washington. Unde el crede că este în vizită. Nu știu dacă una de lucru. Și nici dacă nu cumva este adevărată varianta aceea că a fost chemat. După ce-a mai fost odată la Casa Albă și se dă mare că ajunge a doua oară, Iohannis e tare arogant și nu are niciun mandat. Nici de la Guvern, nici de la Parlament!
AFACERI PĂGUBOASE. Data trecută a fost la fel. Și a venit de-acolo, după ce a fost primit cu fast la Casa Albă. Mai ales că semnase un contract de peste 4 (patru!) miliarde de dolari pentru cumpărarea de către Guvernul României pentru cumpărarea unor rachete Patriot, nu ultimul răcnet și fără a asigura România mentenanța. Ceva cam la fel cum se cumpăraseră și avioanele F 16, la mâna a treia, din Portugalia. Țară a cărei armată și industrie le folosise, la mâna a doua, și ni le-a vândut nouă ca fraieri cică modernizate.
ȚARĂ, ȚARĂ VREM OSTAȘI. AMERICANI! Din ce s-a mai putut afla pe surse, una fiind oficială: Radio Oltenia, Preș. Klaus Werner Iohannis i-ar solicita Președintelui Statelor Unite ale Americii să mai aducă niște mii de militari americani în România, că noi românii suntem primitori, toleranți și le oferim condiții. Ca la Deveselu. Unde o anchetă de prin anul de dizgrație 2012 amintea de niște vlăjgani americani și alții austrieci ce primiseră fetițe românce neaoșe. Cetățenii români au fost cercetați penal, iar cei americani și cei din Austria au fost scăpați. Și nu oriunde, ci au fost trimiși în țările lor. Ca să scape de legea românească.
Se știe că Turcia îi dă mari bătăi de cap aliatului american, prin achiziția de rachete de ultimă generație din țara Țarului Putin. Ceea ce nu prea se permite în cadrul NATO. Și unde mai pui că Statele Unite ale Americii au o bază militară în Turcia.
Este foarte posibil ca primul ministru al României, Viorica Dăncilă, cu care Preș. Iohannis nu s-a consultat înainte de a merge la Washington să mai spere că Sasul va veni și cu lucruri bune de peste Oceanul Atlantic. Eu, știindu-l slugoi și Yesman pe individ nu am nicio speranță. Mă refer la una bună, că dintre cele proaste pentru România, ei bine, pe acestea nu le exclud. Iar dispariția vizelor pentru românii care merg în SUA este un vis! Irealizabil cu președinți neromâni. Așa cum a avut România din 1989 încoace!
TĂRICEANU, AMICUL LUI PONTA! Abia după trei ani de guvernare a alianței PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a dat seama că nu-i bun programul de guvernare. El critică PSD, de parcă s-ar crede Iohannis ori chiar Ponta. Deci vrea să fie și la Putere și în Opoziție. Dar și cu sufletul în Rai. Ceea ce nu se prea poate.
Ba s-a mai trezit vorbind și deputatul Andrei Gerea, prezent la o întâlnire a Coaliției PSD-ALDE, la care președintele PSD și prim- ministru al României – Viorica Dăncilă – nu a venit, cum că de ce liderii PSD nu-l critică pe Iohannis. Eu știam că Liviu Dragnea îl critica. Și de aceea este acum la pârnaie. Ca deținut politic!
ION PREDOȘANU

P.S. Unul dintre cei mai vizibili români în aceste momente grele pentru familia Alexandrei Măceșanu este unchiul fetei – Alexandru Cumpănașu. Pare singurul ce vrea rezultate concrete în ancheta asupra monstrului din Caracal. Și de aceea, Alexandru Cumpănașu se luptă cu instituțiile de forță criminale ale statului român. Doar de la el mai aflăm informații corecte despre tergiversarea și încercarea de măsluire a anchetei. El, Alexandru Cumpănașu adică, neagă că ar dori să candideze la Președinția României în noiembrie. Dar dacă ar face-o ar avea toate șansele să ne scape de Iohannis! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here