Ca la noi, la nimeni – Frăția clanurilor cu instituțiile de forță!

789
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când joci la două capete, folosești pe rând, jumătăți de adevăr combinate cu jumătăți de minciună, pentru a obține avantaje întregi.”
Ștefan Mârzac
din Cuvine cu dor de minciună, Adevăr-minciună(2016)

Trece vremea și despre Cazul Caracal nu se află din surse oficiale nimic concret. Ba mai mult, comunicatele mai vechi ale DIICOT Craiova sunt contradictorii și nu întâmplător. Mai apoi a ieșit la rampă o femeie procuror la DIICOT București, în două declarații publice în care râdea cu gura până la urechi, după aceea a urmat o a treia declarație fără să-și bată joc de gravitatea situației și apoi totul a devenit tăcere. O tăcere comparabilă cu aceea a Preș. Klaus Werner Iohannis din vremea când pleca în concediu la Palm Beach ori în Insulele Baleare iar noi aflam din presă. Nu din ascunsele comunicate lipsă ale Administrației prezidențiale.
Mă rog, Întâiul ales al Țării – sper ca pentru ultima dată – a mai ieșit la rampa de lansare a sa pentru al doilea mandat ca un Întâi anchetator al României. Și a găsit vinovatul – Guvernul PSD! Ce treabă o avea Guvernul PSD-ALDE, deși Iohannisul uită să vorbească de ALDE pe care-o vrea într-o alianță de guvernare aberantă în jurul Noului PNL(membru, ca și El, al PPE!), cu instituțiile de forță și de (In)Justiție numai el știe. Serviciul 112 nu a funcționat corect, deși directorul STS, sibianul Valeca, ne promisese încă de prin luna februarie că sutele de milioane de euro investiți ne asigură localizarea oricărui semnal către 112!
De ochii lumii, la solicitarea primului ministru al României, Viorica Dăncilă, directorul STS, Valeca, și-a prezentat demisia. Dar ce să vezi, sibian fiind, ca și Preș. Iohannis, Valeca a rămas pe funcție!
STS, DIICOT, Parchetele – cel general și nu numai – ca și judecătorii sunt, nu-i așa, dintre cei independenți. Și fiind ei independenți, pot foarte bine să colaboreze cu clanurile interlope din Craiova ori, mai nou, din Caracal. Iar cei din Caracal direct cu Mafia italiană ori cu Mafia Albaniei.
Atât avocatul familiei Luizei Melencu, cât și singurul cetățean care se mai luptă pentru dreptate în Cazul Alexandrei – unchiul acesteia Alexandru Cumpănașu au patru nume de foști grei ai parchetului, Judecătoriei Caracal ori ai Poliției Caracal – oameni ai legii, am putea zice – care au legături cu interlopii de teapa lui Gheorghe Dincă.
1 din doi români este nemulțumit sau foarte nemulțumit de prestația Preș. Iohannis. Așa a reieșit dintr-o anchetă printre protestatarii de la București de sâmbătă seară. Un miting cu proteste cuminți contra DNA și lui Iohannis!
Omul și-o caută cu lumânarea și o va găsi abia la alegerile pierzătoare din luna noiembrie 2019!
ION REDOȘANU

P.S. Pe unul din mobilele lui Gheorghe Dincă s-a primit SMS-ul: „Știm că fata este la tine. Eliberează fata” Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai, ex-procuror, este de părere că mesajul „Putea să vină de la cineva din rețea sau putea să vină de la autorități(…) Au sfidat totul la vedere și e clar că e o protecție a acestor rețele care aduc mulți bani”, a declarat Norica Nicolai.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here