Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat amenzi pe Litoral

372

Inspecţia Muncii Gorj a realizat în perioada 29 iulie – 02 august, 24 de controale la agenţii economici de pe litoral, care îşi desfăşurau activitatea în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului. În urma controalelor au fost depistaţi mai mulţi angajatori care utilizau „munca la negru” cu 4 persoane.

Acţiunea de control a avut loc la unităţile de pe litoralul Mării Negre. “Au fost depistaţi 4 angajatori care utilizau „munca la negru” având 4 persoane fără forme legale de angajare. De asemenea au fost aplicate 4 sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 40.000 lei. Angajatorii depistaţi cu persoane „la negru” desfăşurau activitate de comerţ în unităţile de pe litoralul Mării Negre. Totodată au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale la 6 angajatori, dintre care 6 sunt amenzi în valoare de 43.000 lei”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

33 de neconformităţi
În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost efectuate 27 controale pentru respectarea prevederilor legale, în care au fost depistate 33 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării şi funcţionării comitetului de securitate şi sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here