14 din cei 22 de foşti angajaţi ai Căminului de Bătrâni Novaci se recalifică

439

Toţi cei 22 de foşti angajaţi ai Căminului de Bătrâni de la Novaci şi-au depus dosarele de şomaj la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. 14 dintre aceştia au optat şi pentru cursuri de recalificare în diferite domenii.

Foştii angajaţi ai Căminului de Bătrâni Novaci s-au prezentat la AJOFM Gorj pentru a-şi înregistra dosarele de şomaj. Cei mai mulţi dintre aceştia s-au înscris şi la cursuri de recalificare profesională. În cazul în care aceştia îşi vor găsi alte locuri de muncă, între timp, vor avea posibilitatea de a finaliza şi cursurile începute. „Au venit la noi toţi cei 22 de foşti angajaţi ai Căminului de la Novaci şi şi-au depus dosarele. Dintre aceştia, 14 au optat pentru cursuri, după cum urmează: 5 pentru ospătar; 2 pentru manager în activităţi de turism, care au şi început cursurile; 4 pentru operator calculator şi 3 pentru lucrător în comerţ”, a explicat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Indemnizaţii lunare de minim 375 lei
Potrivit conducerii AJOFM Gorj, toţi cei 22 de foşti salariaţi ai Căminului de Bătrâni Novaci vor primi lunar o indemnizaţie de şomaj, cuantumul acesteia pornind de la 375 de lei. „Indemnizaţia este de minim 375 lei pe lună. Ea se acordă în funcţie de salariul de bază pe care l-a avut fiecare persoană în ultimele 12 luni şi de vechimea în muncă; indemnizaţia se poate acorda pe o perioadă de 3, 9 sau 12 luni”, menţionează directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here