Peste 100 de absolvenţi de liceu au depus dosare pentru şomaj

372

Peste 100 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ din Gorj, promoţia 2013 au trecut pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pentru a înainta documentaţia pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj. Aceştia trebuie să se prezinte cu dosarul la agenţie în termen de 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, înscrierea în baza de date a agenţiei se face la punctele de lucru ale instituţiei din judeţ, ori la sediul din Târgu-Jiu, în funcţie şi de domiciliul absolventului.
Fiecare absolvent care îşi va depune dosarul la AJOFM Gorj în termen de 60 de zile de la absolvire, va beneficia vreme de şase luni de o indemnizaţie de şomaj de 250 lei.
Pentru înregistrare, absolvenţii trebuie să prezinte următoarele acte/documente: actul de identitate, în original şi copie; adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă”; actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi copie. Dacă într-o perioadă de 60 zile de la data absolvirii nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, conform Legii nr.76/2002, în condiţiile în care: nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului; nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indicatorul social de referinţă, în vigoare în luna pentru care se face dovada.
Indemnizaţia de şomaj se acordă tinerilor absolvenţi o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ finalizată, pe o perioadă de 6 luni.

Absolvenţii se pot recalifica în una din meseriile solicitate pe piaţa muncii
În urma înregistrării la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenţii pot beneficia gratuit de repartizarea pe un loc de muncă vacant, înscrierea la un curs de (re)calificare în una din meseriile solicitate pe piaţa muncii, instruirea în tehnicile de căutare a unui loc de muncă (întocmirea unui CV, a scrisorii de intenţie, a scrisorii de mulţumire, instruire în vederea prezentării la interviul pentru angajare).
Absolventul unei instituţii de învăţământ este persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here