Şantier, în unităţile de învăţământ târgujiene

400

Primăria Municipiului Târgu-Jiu a alocat 3 milioane de lei pentru reparaţii, igienizări şi alte investiţii în unităţile şcolare. Unele dintre lucrări au fost deja finalizate, altele sunt în curs de realizare. La capitolul investiţii, cele mai importante sunt la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi la Liceul de Muzică.

Vacanţa de vară este perioada perfectă pentru executarea lucrărilor de reparaţii, modernizare şi igienizare în şcoli. La nivelul municipiului Târgu-Jiu, lucrările au început de ceva timp. „Programul de reparaţii şi investiţii la şcoli a fost structurat, etapizat astfel încât până la această dată o parte dintre lucrări au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare, altele se derulează sau se vor derula în perioada următoare, astfel încât în primele zile ale lunii septembrie toate şcolile să fie pregătite pentru începerea în condiţii normale a noului an şcolar. Am definitivat amenajarea unei baze sportive cu teren sintetic la Liceul Sportiv, după ce anterior se definitivase la Colegiul „Virgil Madgearu” o investiţie similară”, confirmă Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu va beneficia de o reabilitare a internatului, lucrare în urma căreia fiecare cameră va avea propriul grup sanitar. „La CNTV vom demara o lucrare mai importantă: reabilitarea căminului internat, în sensul în care vor fi desfiinţate grupurile sanitare care erau comune până la această dată, urmând ca să se realizeze în fiecare cameră un grup sanitar propriu, iar spaţiile rezultate în urma desfiinţării grupurilor sanitare comune vor fi reamenajate ca noi săli cu destinaţia de camere sau alte spaţii administrative”, precizează Chiriac.

Renovări de faţade la mai multe unităţi
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, în următoarea perioadă vor fi amenajate grupuri sanitare la anumite şcoli. Este vorba despre Liceul de Muzică unde se vor amenaja două noi grupuri sanitare; la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, de asemenea, vor fi refăcute grupurile sanitare, la fel ca şi la Şcoala Generală „Voievod Litovoi”. Alte lucrări care se vor executa vor avea în vedere aspectul exterior al clădirilor unităţilor şcolare şi aici este vorba despre renovarea faţadelor la: Colegiul „Henri Coandă”, Liceul Nr. 2, cele două cămine şi cantina de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Investiţii pe termen scurt şi nu numai
În paralel cu programul de reparaţii se derulează şi cel de investiţii la şcoli. „În ceea ce priveşte acest program, el este structurat pe două componente: o dată investiţiile pe termen scurt, pe care dorim să le realizăm în perioada următoare şi aici este vorba de un proiect de extindere a Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”; de asemenea, avem pregătite proiectele pentru o investiţie importantă la Liceul de Muzică: clădirea urmează să fie mansardată pe o anumită aripă, astfel încât să rezulte 20 de noi săli destinate studiului individual”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Pe lângă toate aceste investiţii, municipalitatea pregăteşte o serie de proiecte pentru a fi depuse în vederea asigurării finanţării din fonduri europene pentru ciclul de finanţare 2014-2020.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here