În parteneriat cu CEO şi autorităţile municipale – Deputata Khraibani creează noi locuri de muncă în Motru

454

Camelia Khraibani, deputat USL pe Colegiul IV, a anunţat sâmbătă că face eforturi pentru a crea noi locuri de muncă în Motru, încercând astfel să-şi respecte promisiunile din campania electorală. A luat astfel legătura cu doi investitori pentru ca anul viitor să pună pe picioare la Motru o staţie de brichetare a cărbunelui şi una de gazeificare şi lichefiere.

“Cu câtva timp în urmă doamna deputat ne-a prezentat o variantă de afacere care ar putea fi locată pe infrastructura existentă, din abundenţă, în zona Motru, de când acolo erau atâtea exploatări miniere, cu sedii, cu aducţiuni de apă şi platforme necesare ca o afacere de acest gen să se desfăşoare”, a explicat presei Laurenţiu Ciurel, managerul CEO. “Dânsa ne-a făcut legătura cu o firmă care a fost deja a doua oară, aici, în Gorj săptămâna asta pentru un proces de gazeificare şi lichefiere a cărbunelui, a lignitului, şi valorificarea lui superioară”, a declarat Ciurel.
Deputata Khraibani a prezentat şi ea diligenţele pe care le-a făcut pentru atragerea celor doi investitori, care ar putea pune pe picioare cele două staţii, investiţii care vor crea peste 300 de noi locuri de muncă în zonă.

Diversificare a surselor de venit
“Sunt două proiecte, unul mai mic şi altul mai mare. Este vorba despre o staţie de brichetare a cărbunelui care se adresează deşeurilor din cărbune şi obţinerea brichetelor cu uz casnic, într-o primă etapă şi această platformă sau staţie de lichefiere şi gazeificare. Am promis în campanie crearea unor locuri de muncă. Recunosc cu mâna pe suflet că nu ştiam ce implică asta şi mi s-a părut mai simplu. Staţia de brichetare are 16-20 de locuri de muncă iar cea de lichefiere şi gazeificare implică crearea a aproximativ 300 de locuri de muncă. Ceea ce sună tentant pentru o zonă ca Motru şi am depus tot efortul pentru finalizarea acestui proiect”, a declarat Khraibani.
Pentru CEO, din punct de vedere economic, acest proiect pentru CEO înseamnă o diversificare a surselor de venit, Managerul uneia dintre firme a fost deja în Gorj, a fost şi în Motru găsind trei locaţii unde se pot dezvolta staţiile în cauză.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here