Ca la noi, la nimeni – Candidați puțini pentru Palatul Cotroceni!

651

Motto: „Pentru a reuși nu este suficient să fii stupid, trebuie să ai și bune maniere.”Voltaire – scriitor și filosof francez (1694-1778)

Cu fiecare zi ce trece se apropie data primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019, iar candidații cei mulți încă nu se înghesuie să apară.
Cât îl privește pe mult doritul candidat surpriză din partea PSD, care-a și anunțat și votat în CExN că va avea candidat propriu, acesta încă întârzie să ne fie dezvăluit. E adevărat, PSD va mai avea un congres extraordinar pentru desemnarea acestuia pe 3 august, dacă nu mă înșel.
BÂJBELE PRO ROMÂNIA. După ce-a avut 40% la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, cu 10% mai mult decât contracandidatul său Klaus Werner Iohannis, în fața căruia a pierdut, surprinzător în turul al doilea, liderul Pro România, Victor Ponta ne-a asigurat că nu va mai candida la alegerile prezidențiale decât în anul 2024. Cine l-o fi pus să nu respecte înțelegerea avută în cadrul USL, în 2014, cu Crin Antonescu? Căci de atunci nu mai prezintă încredere și nu-și mai găsește aliați.
PSD a respins propunerea de alianță preelectorală, preferând una pentru turul al doilea. Doar Călin Popescu Tăriceanu este de acord cu o alianță ALDE-Pro România. S-a mai vehiculat ba o candidatură a lui Sorin Câmpeanu, gorjean și fost ministru al Educației, ba și prim-ministru interimar, ori candidatura fostului comisar european Corina Crețu, din PSD. Foarte apreciată la Bruxelles, miercuri, Corina Crețu a fost aleasă în cadrul Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European în calitate de raportor din partea grupului S&D privind adoptarea bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020.
NUME SURPRIZĂ COMISAR EUROPEAN! Există un nume surpriză pentru viitorul Comisar european din partea României. Se zice că Luminița Odobescu, apreciată și de primul ministru al României și de Preș. Klaus Werner Iohannis va fi viitorul Comisar european din partea României. Ea este din anul 2015 reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană și are toate șansele să facă parte din noul Executiv comunitar.
FRICA DE PLEȘOIANU. Așa se va numi un serial semnat de deputatul Liviu Pleșoianu(PSD), pe pagina sa de Facebook. Unde-a apărut și știrea respectivă. După recentul congres extraordinar al PSD, la care-au fost alese organele de conducere, Liviu Pleșoianu și-a luat câteva zile de concediu. Revenind acasă a aflat nu doar că este „omul rușilor”, dar și un „securist ticălos, cu numele de cod Romeo”, ci și un soi de anticrist”, pentru că au descoperit ei niște cărți la care a contribuit pe când avea 17 ani și la 18 ani.
El a anunțat că urmează să apară, pe pagina sa de Facebook, un serial în care va „dezosa toată propaganda securistă, episod după episod, bob cu bob, strat după strat. „Țara asta trebuie eliberată din tentaculele care o sugrumă, care nu îi dau voie să respire și să-și croiască propriul drum”, a subliniat Liviu Pleșoianu.
,,(…)Eram absolut convins că veți veni cu acest mega-fâs. Și vă voi ajuta cu cea mai mare plăcere să vă faceți de râs! În următorul episod din serialul „Frica de Pleșoianu”…, a încheiat astfel mesajul deputatul Liviu Pleșoianu.
Ion PREDOȘANU

P.S. Zilele trecute, Financial Times a lansat zvonul că guvernul Franței ar susține-o pe Laura Codruța Kovesi pentru postul de procuror șef al Uniunii Europene. Aceeași publicație lansase și știrea falsă cu retragerea candidatului Franței, procurorul Francois Behnert, care-a negat știrea încă de marți. Și totuși, Laura Codruța Kovesi ar putea reveni la gânduri mai bune și să candideze la președinția României. Cu ce șanse? Greu de spus. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here